Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2024-05-10 05:54

Iespējamā misija

 

Ir tāda anekdote – skolēniem patīk iet uz skolu un nākt no tās atpakaļ… Skolotājiem ir jānodrošina, lai tas laiks starp nākšanu uz skolu un došanos mājās ir labi pavadīts laiks, un tas ir laiks ar pievienoto vērtību!” par skolotāja darbu stāsta Kārlis Daģis, fizikas skolotājs un viens no “Enefit iespējamā misija: izglābt STEM” varoņiem. ““Iespējamā misija” topošajiem skolotājiem iemāca, kā skolēniem padarīt šo laiku lietderīgu un jēgpilnu, piedāvājot visdažādākās metodes.”

Kārlis ir pārliecināts, ka jaunieši ir mūsu nākotne un ka darbs ar jauniešiem nekad nebūs garlaicīgs. Izaicinājumi būs katru dienu, un tieši tas ikdienas dzīvi padara interesantu!

Par viņa galvenajiem ieguvumiem, piedaloties “Iespējamās misijas” programmā, Kārlis stāsta: “Viennozīmīgi tā ir personības izaugsme! Ja pēc bakalaura grāda iegūšanas jūties kaut ko dzīvē ieguvis, tad pēc IM tas ir kaut kas vārdiem neaprakstāms – divu gadu laikā esi ieguvis prasmes strādāt ar jauniešiem un pieaugušajiem, kā arī reflektēt par savu izaugsmi un kļūdām. Teikšu to pašu, ko saku savās fizikas stundās: redzēt un dzirdēt ir viens, bet pašam izdarīt un piedzīvot – kaut kas pa visam cits. Vienkārši unikāla un nekur citur neiegūstama pieredze. Esmu skolā jau septīto gadu un projām nekur netaisos!”

Kārļa darba ikdiena ir bagātīga un krāsaina – pašlaik Kārlis strādā par fizikas skolotāju Jelgavas novada Neklātienes vidusskolā un Jelgavas Valsts ģimnāzijā un ir Jelgavas dabaszinātņu jomas vadītājs, vada šaha pulciņu un nometni “Saulgriežu Vasaras vidusskola”, kā arī organizē un vada nodarbības “Jelgavas Prātnieku Laboratorijā”.

Avots: FB lapa "Iespējamā misija"

« Atpakaļ