Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2023-04-13 07:25

Dalība seminārā par Europass platfomu

Šā gada 12. aprīlī skolas direktore Irma Sērmūksle un koordinators Linda Vecums-Veco piedalījās Akadēmiskās informācijas centra (AIC) organizētajā seminārā par Latvijas kvalifikācijas ievadstruktūras un Europass nozīmi izglītībā.

Seminārā skolu pārstāvji tika iepazīstināti ar Eiropas līmeņa iniciatīvu Europass platformu, kas palīdz vieglā un saprotamā veidā atspoguļot savas prasmes, pieredzi, izglītību, intereses un tās pieejamajiem rīkiem, kā arī uzzinājām par Latvijas kvalifikācijas datubāzi. Šīs platformas iespējas redzam kā noderīgas izglītojamo atbalstam veidojot Europass CV, gatavojot motivācijas vēstuli, pārbaudot savas digitālās prasmes. Platformā iespējams tulkot izglītības dokumentu pielikumus. Pedagogiem, dodoties ārzemju pieredzes braucienos, ir iespējams saņemt ārzemju mobilitāšu apliecinājumus.

Europass platformas priekšrocību redzam to, ka tā ir bez maksas un brīvi pieejama jebkuram iedzīvotājam. Par platformas iespējām informēsim mūsu skolas klašu audzinātājus un izglītojamos.

 

Rakstu sagatavoja koordinators L.Vecums-Veco

« Atpakaļ