Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2020-03-03 06:04

Izstāde Skola2020

28. februārī Jelgavas novada Neklātienes vidusskolas izglītojamie devās uz Starptautisko izstāžu centru Ķīpsalā, kur apmeklēja izglītības izstādi “Skola2020” un “Latvijas Grāmatu izstādi 2020”. Izstādes laikā visiem interesentiem bija iespēja uzzināt gan par dažādām mācību programmām, gan izmēģināt nākotnes profesijas ekipējumus, gan aizpildīt dažādus testus, gan pārbaudīt savus fiziskos dotumus. Tā kā apmeklētāju vidū no mūsu skolas bija gan 9. klases izglītojamie, gan vidusskolnieki, tad katrs atlasīja sev nepieciešamo informāciju savām nākotnes iecerēm. Apmeklējām arī Latvijas Grāmatu izstādi 2020, kur varējām iepazīties gan ar jaunākajiem izdevumiem, gan jaunākajām spēlēm. Tiem, kas vēlējās apmainīties ar sev vairs nevajadzīgajām grāmatām, to varēja izdarīt īpaši noformētā stendā.

            Pēc izstādes apmeklējuma BT1 Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Elīna Sprūde- Nesenberga mums pastāstīja par savu darba ikdienu izstāžu centrā, kā arī to, kur apguvusi profesiju, kādi ir viņas pienākumi, kādas rakstura īpašības ir nepieciešamas, lai strādātu šajā profesijā, kā arī lielākās grūtības, ko nācies risināt un to, cik elastīgs ir darba laiks.

Pēc jauniešu anketām redzams, ka viņiem šķiet noderīgi apmeklēt šādas izstādes un gūt kaut nelielu skaidrību par saviem nākotnes nodomiem.

Galerija

Rakstu sagatavoja: skolotāja I. Eihentāle

 

 

Atsauksmes:

Izstāde bija svarīgs notikums man, jo šajā izstādē varēju uzzināt kvalitatīvu informāciju par mācībām dažādās universitātēs un tehnikumos Latvijā un arī citās valstīs.

Es varēju tuvāk iepazīties ar mani interesējošām studiju programmām, kā arī sapratu, kura no universitātēm piedāvā man vispiemērotāko.

Jauki, ka turpat blakus atradās izstāde "Latvijas Grāmatu izstāde 2020" un mēs piedalījāmies tās atklāšanā. Tajā varēja iepazīties ar dažādām jaunām grāmatām, bija paredzētas arī tikšanās ar grāmatu autoriem u.c. Ja būs iespēja, noteikti vēlēšos nākamgad atkal braukt uz šo pasākumu.

Kristiāna Līga Kante, 10h2

***

Izstādē varējām uzzināt par dažādām karjeras iespējām- no zobārsta līdz pat lidmašīnas pilotam. Man personīgi interesē karjera medicīnā un komunikācijas. Tādēļ devos apskatīt P.Stradiņa universitātes mācību iespējas medicīnas kosmetoloģijā. Par šo profesiju man ļoti plaši izstāstīja studente, kura jau apguvusi kosmetoloģiju šajā universitātē un turpina mācības par medicīnas māsu. Izrunājām gan pozitīvās, gan negatīvās profesijas īpašības. Šī saruna ļoti izmainīja manu skatījumu uz kosmetoloģijas profesiju. Man bija iespēja arī iejusties medicīnas māsas profesijā.

              Šī izstāde man atstāja daudz pozitīvas emocijas un iespaidus. Tā palīdzēja man saprast, kāda profesija man ir piemērotāka un ar ko es vēlos saistīt savu nākotni. Noteikti iesaku ikvienam izglītojamajam, kurš vēl nezin, ko vēlas studēt, apmeklēt šāda satura izstādi!

Diāna Valtere 12.h2

« Atpakaļ