Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2024-01-05 12:50

Sabiedrības veselības veicinošs pasākums

Gada nogalē, 27.-28.12. skolotāja Laura Hofmane piedalījās divu dienu seminārā sabiedrības veselības jautājumios, kur guva pieredzi par dažādām tēmām, kas ir būtiskas sabiedrības veselībai. Pirmajā dienā tika detalizēti aplūkoti dažādi Latvijā veikti pētījumi par Latvijas iedzīvotāju veselību ietekmējošajiem paradumiem un seksuālās un reproduktīvās veselības ietekmējošiem faktoriem un paradumiem. Tāpat seminārā tika prezentēti starptautiskie pētījumi par iedzīvotāju izpratni par pārtikas ilgtspēju, kurā iegūtie dati tika salīdzināti Baltijas valstu un ziemeļvalstu kontekstā. Semināra dalībnieki tika iepazīstināti ar labās prakses piemēriem par Ādažu novada pašvaldības pieredzi sabiedrības veselības veicināšanas  pasākumu organizēšanā. Pirmās dienas otrajā daļā klīniskās un veselības psiholoģe Elīna Seleviča iepazīstināja ar tēmu “Profesionālā izdegšana. Cēloņi, sekas un aizsardzība”. Tostarp, lekcijas ietvaros tika organizētas praktiskas aktivitātes, risinātas dažādas situācijas par izdegšanas cēloņu mazināšanu un seku likvidāciju.

Otrajā semināra dienā pirmais temats, kas tika izskatīts, bija “Konflikti un to risināšana”. Lekcijā tika analizēti galvenie teorētiskie aspekti par konfliktu rašanās cēloņiem un to risināšanu. Semināra praktiskajā daļā tika aplūkotas dažādas konflikta situācijas un meklēti labākie risinājumi, kā varētu izvairīties no tiem, taču, ja konflikts jau ir izveidojies, tad tika meklēti veiksmīgākie scenāriji, kā tos varētu risināt. Dienas turpinājumā tika apskatīti un analizēti pētījuma rezultāti par psihisko traucējumu un pašnāvnieciskas uzvedības izplatību Latvijā, kā arī semināra dalībnieki tika iepazīstināti ar Slimību profilakses un kontroles centra īstenotajām aktivitātēm veselības veicināšanas jomā. Semināra noslēgumā organizatori informēja klausītājus par Veselības ministrijas īstenotajām kampaņām “Ieskaties acīs!, Ņirgāšanās – nav smieklīgi”, “Pārvērt pārdrošību par drošību!”, “Augļi, ūdens, dārzeņi - Tavas veselības supervaroņi”, “Cik brīvi tu runā seksa valodā? Par veiklu valodu!”.

Semināra ietvaros tika izsniegti informatīvi un izglītojoši mācību materiāli, kas izveidoti Veselības ministrijas organizēto kampaņu ietvaros un kurus klašu audzinātāji var izmantot savās stundās.

Seminārs tiek organizēts Veselības ministrijas īstenotā Eiropas Sociālā fonda projekta “Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” (identifikācijas Nr.9.2.4.1/16/I/001) ietvaros. 

Materiāli pieejami ŠEIT

Paldies organizatoriem par veiksmīgi organizētu semināru!

« Atpakaļ