Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2022-03-29 11:13

Pasākums veltīts Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai.

24.martā mūsu skolas izglītojamajiem bija iespēja piedalīties tiešsaistes audzināšanas stundā, kas bija veltīta Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai.

Stunda iesākās ar nelielu filmu, kurā Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks pastāstīja, kāpēc šī diena ir ļoti nozīmīga latviešu un Latvijas tautas vēsturē.

Stundas turpinājumā tika rādīta prezentācija, kurā izglītojamie uzzināja par genocīda un deportācijas definīcijām.

Izglītojamiem bija iespēja “apmeklēt” virtuālo izstādi “Sāpju ceļi: Komunistiskā genocīda upuru piemiņas diena”, kurā tika pastāstīts par 1949.gada 25.marta notikumiem, kā arī aplūkot vairākas dokumentālās fotogrāfijas.

Stundā uzzinājām arī par grāmatām un filmām, kurās tika atspoguļota 1949.gada izvešana.

Nelielajā filmā “Latvijas Okupācijas muzejs piedāvā” izglītojamiem bija iespēja paklausīties tā laika liecinieku dzīves stāstus.

Stundas beigās jaunieši izspēlēja arī Kahoot aktivitāti, atbildot uz jautājumiem par to, ko dzirdēja un redzēja prezentācijā.

Tiem, kas nepaspēja piedalīties tiešsaistes stundā, ir iespēja paskatīties prezentāciju un stundas ierakstu.

Paldies visiem, kas piedalījās stundā, aktīvi rakstīja sarunu zonā savas domas, atbildes uz jautājumiem, kā arī tiem, kas iesaistījās diskusijā!

 

Rakstu sagatavoja Irina Ivanova

« Atpakaļ