Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2022-02-16 06:35

Satversmei 100!

Satversmes sapulce 1922.gada 15.februārī pieņēma Satversmi. Tā stājās spēkā līdz ar 1.Saeimas sanākšanu 1922.gada 7.novembrī. Satversme ir mūsu valsts pamatlikums, kas nosaka valsts iekārtu un varas īstenošanas principus. 1998.gadā to papildināja  ar nodaļu par cilvēka pamattiesībām. Satversmei ir visaugstākais juridiskais spēks.

Atskatoties uz Satversmes tapšanas gaitu pirms 100 gadiem, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece akcentē, ka, lai arī Satversmes sapulces stenogrammas liecina, ka Satversme tapusi asās diskusijās, politisko uzskatu  un viedokļu krustugunīs,  tomēr skaidri jūtams, ka pāri visam Satversmes sapulces locekļu  mērķis  bijis radīt savai valstij laikmetīgu, spēcīgu un cienīgu pamatlikumu.

"Moderni, progresīvi, demokrātiski. Ar lielu atbildības sajūtu un lielu cieņu pret savas valsts iedzīvotājiem. Ar skaidriem ideāliem un tālredzīgu skatu nākotnē. Tādā gultnē tapa Latvijas Republikas Satversme," uzsver parlamenta priekšsēdētāja.

Informāciju sagatavoja skolotāja Biruta Brente

« Atpakaļ