Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2015-12-21 08:45

Metodiskā sanāksme un mācību stundas Saulrītos

18.decembrī  uz Saulrītiem devās  skolotāju grupa, kas strādā tālmācībā ar Saulrītu izglītojamajiem, lai iepazītos ar viņu dzīves un mācību apstākļiem, runātu ar skolotājiem, kuri ar viņiem darbojas uz vietas, meklētu efektīvākas sadarbības metodes.

    Mūs sagaidīja audzēkņi un viņu audzinātāji. Izkāpjot no autobusa, mēs visi jutāmies ļoti gaidīti. Vispirms Saulrītu skolotāja Ina Mieze un vadītāja vietniece Antra Bebre mūs iepazīstināja ar skolas telpām, pastāstīja par audzēkņu ikdienu. Tad bibliotēkā tikāmies ar Straupes Valdes priekšsēdētāju Pēteri Kuprēviču, kura stāstījums mūs nevienu neatstāja vienaldzīgu. Iepazīstoties ar pašiem skolēniem un noklausoties viņu īsos stāstus par savām atkarībām, katram radās vēlēšanās palīdzēt skolēniem, kuri atrodas šajā iestādē, sniegt viņiem kvalitatīvas zināšanas.

    Pēc redzētā un dzirdētā sapratām, ka Saulrītu pedagogi dara visu iespējamo un neiespējamo, lai palīdzētu tur esošiem audzēkņiem labot viņu izveidojušos smagos likteņus un mēs, savukārt, varam viņiem sniegt pēc iespējas kvalitatīvāku izglītību. Kā pastāstīja mūsu direktore Irma Sērmūksle, esam šos izglītojamos nodrošinājuši ar mācību grāmatām un izveidotais sadarbības modelis būs dzīvotspējīgs.

   Ķīmijas skolotājas Veronika Miglāne un Viktorija Kagaine 8. un 9. klases skolēniem bija sagatavojušas laboratorijas darbus, izglītojamie ar lielu interesi tos veica. Fizikas skolotāja Baiba Daģe ar skolēniem veica eksperimentus fizikā un iepazīstināja pat ar darbu ar sensoriem. Matemātikas skolotājas Veltas Jakoveles vadībā  6 klases skolēniem  bija pat iespēja izpildīt pārbaudes darbu, kas deva iespēju skolēniem labāk izprast mūsu prasības un turpmāk darbus veikt veiksmīgi un iegūt noturīgākas zināšanas. Vēstures skolotāja Biruta Brente iepazīstināja 9. klases skolēnus ar eksāmena darbu vēsturē un sniedza konsultāciju, lai viņi varētu veiksmīgāk gatavoties VPD. Matemātikas skolotāja Dzintra Kanceviča un informātikas skolotājs Gundars Preiss kopā ar Saulrītu skolotāju Inu Miezi noskaidroja visus tehniskas dabas jautājumus, kas saistīti ar tālmācības darbu iesūtīšanu un izpildi. Skolotājas Evija Ragovska un Egita Ozoliņa-Kazāka ar audzēkņiem no 6. -9. klasei pārrunāja  jautājumus savos priekšmetos. Skolas vadība vēlreiz pārrunāja visus ar šiem izglītojamajiem saistītos jautājumus un, domājams, ka tagad darbs ritēs ļoti veiksmīgi un bez aizķeršanās.

   Pie kafijas tases mūsu pedagogi noklausījās Antras Bebres un Inas Miezes stāstījumu par skolas darbu, par šo izglītojamo rehabilitāciju. Mēs visi sapratām, kādu smagu uzdevumu pilda Saulrītu pedagogi un esam gandarīti, ka vismaz nelielu daļiņu šo audzēkņu izglītošanā varam veikt arī mēs.

   Tikšanās nobeigumā, izglītojamie no mūsu skolas saņēma dāvanas. Atvadīšanās bija ļoti sirsnīga un nākotnē ceram uz vēl visveiksmīgāko sadarbību.

V. Kagaine, V. Miglāne.

« Atpakaļ