Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2015-12-18 10:51

1.semestra noslēgums

Ir noslēdzies 1. semestris un varam atskatīties uz paveikto.

 Tā kā e grāmatas vēl ir jauna lieta, tad septembrī kavējāmies ar kodu piešķiršanu izglītojamajiem, jo izdevniecības saskaņoja līgumus, taču tagad varu sacīt, ka jautājums ir atrisināts, daudzi izglītojamie mācās no e grāmatām un tiem, kuri vēl nav pieprasījuši kodus, bibliotēka var piešķirt pēc vajadzības.

Sekmīgi rit sadarbība ar portālu Uzdevumi.lv. Liela daļa izglītojamo izmanto šo piedāvājumu mācību darbā, tomēr šeit vēl aicinu strādāt audzinātājus, lai visi skolas izglītojamie izmantotu šo portālu savu mācību sasniegumu paaugstināšanai.

Izglītojamo skaits periodā no 1. septembra līdz šodienai ir pieaudzis par 32 vienībām.

Priecē tas, ka tikām galā ar izaicinājumu sadarbībai ar Saulrītu izglītojamajiem. Esam šos izglītojamos nodrošinājuši ar mācību grāmatām un izveidotais sadarbības modelis ir dzīvotspējīgs. Ir notikušas vairākas organizatoriska rakstura sanāksmes, kas palīdzēja izveidot šim brīdim labāko sadarbības veidu. Arī šodien uz Saulrītiem dosies skolotāju grupa, kas strādās pie metodikas pilnveidošanas un klātienē iepazīsies gan ar Saulrītu izglītojamajiem, gan viņu dzīves un mācību apstākļiem.

Ir notikusi arī skolotāju darba MOOD sistēmā un e klasē izvērtēšana. Salīdzinot darbu e klasē ar iepriekšējiem gadiem, ir redzams ievērojams uzlabojums. Lielākā daļa skolotāju ierakstus veic savlaicīgi, precīzi, arī individuālais darbs ar izglītojamajiem nav peļams. Protams, nācās sastapties arī ar kļūdām un neprecizitātēm, pie tā turpināsim darbu . Kā labākos, pēc vērtētajiem kritērijiem, varu minēt sekojošus skolotājus: Valentīna Vanaga, Vallija Cimmere, Andris Ekmanis, Ruta Brīvmane, Ingrīda Drēska, Velta Jakovele, Daina Livdāne, Anda Paņuhno, Sarmīte Vīpule. Īpaši priecē, ka labāko skolotāju sarakstā ir iekļuvusi arī skolotāja Inese Koha, kas darbu mūsu skolā uzsāka tikai šā gada rudenī.

Vērtējot izglītojamo darbu nākas secināt, ka aizvien lielāka daļa ir to, kas apgūst izglītību tālmācībā.

Projekta Ersasmus+ ietvaros rudens brīvdienās kopā ar izglītojamajiem piedalījāmies mobilitātes braucienā uz Turciju. Nākošais darba brauciens ir plānots marta brīvdienās uz Horvātiju, kur varēs piedalīties 10 nepilngadīgie  izglītojamie. Šobrīd tiek apzināti iespējamie kandidāti un veikti sagatavošanās darbi.

 

No  izglītojamo grupas, kuri mācās 2 reizes nedēļā, skolas atzinības rakstus semestra noslēgumā saņēma Marija Liepa no 10.v 1 klases par labām sekmēm 1. semestrī un  Vladimirs Simoņenko no 8. klases par aktivitāti matemātikas stundā. Atzinības rakstus saņēma arī Līvija Tolpežņikova no 7. kases  par labām sekmēm un sasniegumiem bioloģijā un Teodors Tolpežņikovs no 5. klases par sasniegumiem dabaszinībās. Aicinu arī pārējos izglītojamos saņemties, jo 2. semestris paskries ātri un ceram, ka pavasarī ar atzinības rakstiem varēs sveikt lielāku skaitu izglītojamos.

Pārskatot 1. semestra darbus nonāku pie secinājums, ka visi kopā esam krietni pastrādājuši un ir laiks nedaudz atpūsties un uzkrāt spēkus ģimenes lokā. Paldies visiem kolēģiem par darbu un

novēlu Jums visiem priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu!

I.Sērmūksle

 

« Atpakaļ