Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2015-11-27 10:51

Tikšanās ar prezidentu

24.11.2015. Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone oficiālā vizītē viesojās Jelgavā.

Oficiālās vizītes noslēgumā Valsts prezidents tikās ar jelgavniekiem, kuru vidū bija arī skolotāji un izglītības darbinieki.

Tikšanās Zemgales reģionālā Kompetenču attīstības centrā ilga 40 minūtes. Raimonds Vējonis atgādināja, ka Zemgale vienmēr ir bijusi Latvijas maizes klēts, ka daudzi Latvijas prezidenti ir dzimuši tieši Zemgalē, bet Jelgava – pilsēta, kura vienmēr attīstās: "Pārliecinājos, ka Jelgava ir industrijas centrs, kurā veidojas jaunas darbavietas, starp kurām ir arī labi apmaksātas". Un vēl: «Manuprāt, Jelgava ir vienīgā pilsēta Latvijā, kurā attīstās rūpniecība.» R.Vējonis pateica, ka pēc tikšanās ar uzņēmējiem secinājis, ka galvenā problēma ir dialoga trūkums starp uzņēmējiem un valdību. Tajā pašā laikā Jelgavā ļoti augsti attīstīta ir duālā arodizglītība, kas profesionālo skolu audzēkņiem sadarbībā ar nozares uzņēmumiem nodrošina prakses iespēju, darbavietu pēc skolas absolvēšanas. Latvijā trūkst kvalificētu metinātāju, automehāniķu, un šis fakts norāda uz nepieciešamību pēc kvalitatīvas arodizglītības. Prezidents aicināja nebaidīties no izaicinājumiem biznesa ideju sakarā, tāpēc ka oriģinālas idejas dod iespēju padarīt biznesu sekmīgāku un konkurētspējīgāku. Tikšanās laikā prezidents arī skaidroja iedzīvotājiem nepieciešamību Latvijai būt solidārai attiecībā uz patvēruma meklētāju uzņemšanu.

Irina Ivanova

« Atpakaļ