Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2015-11-23 14:27

Latvijas dzimšanas dienu sagaidot Centra konsultāciju punktā

Par godu mūsu valsts dzimšanas dienai, mēs NVSK, Centra konsultāciju punkts arī vēlējāmies šo dienu pavadīt patriotskā gaisotnē. Devāmies uz Rīgu, ''Stūra māju'' kas kādu laiku atpakaļ saukta par ''Valsts drošības komiteju'', ''Čekas māju''. Atklāti? Sajūtas tiešām bija smagas, staigājot pa šiem gaiteņiem, kamerām, nopratināšanas telpām. Prātā ausa ainas ko nācies pārciest mūsu senčiem..

Pārliecinājamies vēlreiz, ka mēs esam stipra tauta, kas spēj rast piedošanu savās sirdīs. Paldies dieviņam, pienāca šim ''Čekas laikam'' beigas.. un arī mūsu izzinošā pastaiga noslēdzās.

Tālāk devāmies, pa pielijušo Kluso centru pretī kam skaistam, - Jugendstila muzejam. Rīga ir viena no retajām Eiropas pilsētām, kurā saglabājušas  ēkas un daudz citi kūltūras, mākslas objekti Jūgendstilā. Iedvesmojošs, graciozām līnijām un formām, līdz pat pēdējam sīkumam pārdomātam muzejam - kādreiz apdzīvotam dzīvoklim. Smēlāmies idejas un priecājāmies cik smalki un skaisti prata dzīvot.

Paldies skolas biedriem un vēstures skolotājai J.Rjazancevai par izzinošo dienu.

 

Sabine Depere, 12.c klase

« Atpakaļ