Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2015-11-10 07:48

Erasmus+ Projekta „ Let’s Break The Ice With School” aktivitātes turpinās

Laikā no 26.10. līdz 1.11. Turcijā notika kārtējā  ERASMUS+ programmas Nr2 stratēģisko skolu sadarbības partnerības projekta „ Let’s Break The Ice With School” Nr.2014-1-TR01-KA201-0112256 skolēnu grupas īstermiņa apmaiņas vizītē.

Sadarbības projekts starp Hadim Cok Programli liceju Turcijā, Jelgavas novada Neklātienes vidusskolu, Elektrotehnikas un elektronikas profesionālo ģimnāziju Bulgārijā, Zespol ģimnāziju Polijā, Napoca tehnikumu Rumānijā, Kulautuvas vidusskolu Lietuvā un Biljes pamatskolu Horvātijā. 

Šoreiz uz vizīti devāmies četri Neklātienes vidusskolas pārstāvji: es, Centra konsultāciju punkta angļu valodas skolotāja Lilija Piņina un divi Svētes konsultāciju punkta izglītojamie Dina Alise Smiltniece no 9. klases un Edgars Rozenfelds no 10.v1

Vizītes ietvaros 27. oktobrī no rīta notika pirmā sanāksme  Hadim Cok Programli licejā, kur sākotnēji noskatījāmies Turcijas sadarbības skolas skolēnu priekšnesumus. Drīz vien notika pirmā sanāksme par plānotajiem pasākumiem vizītes laikā, iepazīstināšana ar skolu un pārrunas par paveikto  laika periodā kopš iepriekšējās vizītes Bulgārijā. Kamēr pedagogi pārrunāja projekta jautājumus, skolēniem jau tika organizētas pirmās sporta aktivitātes. Pēcpusdienā notika tikšanās ar Hadimas pašvaldības vadību. Tikām iepazīstināti ar Konjas reģiona vēsturi un izglītības prioritātēm.

28. oktobrī piedalījāmies lekcijā –seminārā, kuru vadīja profesors Onurs Koksals. Lekcijas tēma bija atbilstoša mūsu projekta tēmai- kooperatīvā mācīšanās un modernā mācīšana.  Semināra daļā notika aktīva pieredzes apmaiņa starp iesaistītajām valstīm. Šeit mūsu angļu valodas skolotāja izcēlās ar savu atraktivitāti un izpelnījās publikas aplausus par aktīvo darbību. Pēcpusdienā iepazināmies ar Hadimas apkārtnes ievērojamākajiem dabas un kultūras objektiem.

29. oktobrī devāmies uz reģiona centru Konju, lai piedalītos Republikas dzimšanas dienas svinībās. Arī šeit mums tika dota iespēja iepazīties ar Konjas kultūru un mākslu, apmeklējot populārākos muzejus un izstādes. Tā kā kolēģi no Turcijas skolas ir musulmaņi, tad tikām iepazīstināti ar viņu lūgšanu centriem –mošejām un saņēmām plašus skaidrojumus par mūs interesējošajiem jautājumiem.

30. oktobrī tikām iepazīstināti ar Konjas apkārtnes dabas parkiem un pabijām gan dabas rezervātā, gan ievērojamākajos dabas objektos. Šo ceļojumu laikā izglītojamajiem bija iespēja attīstīt savas komunikācijas prasmes, valodas prasmes un veidot draudzīgas attiecības, kuras būs iespēja turpināt pēc atgriešanās Latvijā.

31. oktobrī notika katras projektā  iesaistītās  valsts mājas darba prezentācija un pārrunas par modernajām un kooperatīvajām  mācību metodēm  Noslēgumā - nākošās sanāksmes plānošana un mājas darbu saskaņošana. Tika nolemts, ka līdz nākošajai sanāksmei ir jāsagatavo prezentācijas par rokdarbu mācīšanu skolā un sanāksmē,  mācot citu skolu skolniekus, jādemonstrē metodikas.  Notika pārrunas par jauniešiem, kuriem grūti iekļauties mācību procesā, un ,  kā skola var palīdzēt jaunietim iekļauties sabiedrībā un mazināt atstumtību.

Skolēni piedalījās sporta aktivitātēs, kuras bija organizētas visiem projekta dalībniekiem.

 Tā kā nākošā sanāksme notiks Horvātijā pavasara brīvlaikā, aicinu pedagogus un nepilngadīgos izglītojamos rakstīt motivācijas vēstules administrācijai, ja ir vēlme doties uz vizīti, iepazīt citu valstu jauniešus un pedagogiem dalīties pieredzē. Vēstules gaidīsim līdz decembra vidum. Tad tiks pieņemts lēmums par grupas sastāvu.

Direktore I.Sērmūksle

« Atpakaļ