Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2015-03-13 07:39

Svinam Aspazijas 150. dzimšanas dienu

10. martā Svētes konsultāciju punktā uz īpašām dzimšanas dienas svinībām ieradās viesi no Centra konsultāciju punkta, un, aktīvi piedaloties arī mājiniekiem, tika godināta dižā latviešu dzejniece Aspazija.

Pasākumu organizēja Mākslas MK vadītāja Inga Strode un skolotāja Elita Indriksone. Tā laikā skolēniem un klātesošajiem kolēģiem bija iespējams gan uzzināt daudz jauna par dzejnieces dzīves gaitām, gan lasīt un klausīties viņas dzeju, gan skatīties kino. Tāpat jubilejas viesi izjuta mākslas spēku, ilustrējot vienu no Aspazijas dzejoļiem, tā nonākot pie dzejoļa motīva atklāsmes.

Pasākumu noslēdza jubilejas kliņģeris sveču gaismā un Raimonda Paula komponētā dziesma ar Aspazijās vārdiem „Circenīša Ziemassvētki”.

Abas pasākuma organizētājas saka milzīgu paldies visiem, kuri atnāca, aktīvi piedalījās un aiznesa sev līdzi kādu mūsu dižās novadnieces atziņu savām turpmākajām gaitām.

Inga Strode

« Atpakaļ