Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2014-12-23 12:16

Erasmus+ sadarbības partnerības projekts

 

Tā kā Valsts izglītības attīstības aģentūra apstiprināja mūsu skolas dalību Erasmus+ projektā „Let`s Break The Ice With School”, kura mērķis ir valstīm sadarbojoties rast jaunus risinājumus izglītojamo, kuri pametuši skolu, atgriešanā skolā un jaunu paņēmienu meklēšanā mācīšanas un mācīšanās procesa uzlabošanā, tad laikā no 16.- 19. decembrim es, direktore Irma Sērmūksle, un projekta koordinatore Linda Vecums- Veco devāmies uz pirmo projekta saskaņošanas vizīti Lietuvā. Šī bija pirmā reize, kad mēs visu 7 projekta dalībvalstu pārstāvji satikāmies klātienē, lai pārrunātu svarīgus ar projekta realizāciju saistītus jautājumus. No katras valsts: Turcijas, Polijas, Bulgārijas, Rumānijas, Lietuvas, Latvijas un Horvātijas Kauņā ieradās 2 pārstāvji un Kulautuvas skolā notika projekta plānošanas vizīte. Apzinājuši katras projekta dalībskolas stiprās puses, sadalījām uzdevumus, kurus veiksim līdz pirmajai mobilitātei, kura notiks martā Rumānijā un kurā piedalīsies divi pedagogi un divi izglītojamie līdz 18 gadu vecumam no katras valsts. Lai sekmīgi apmainītos ar informāciju mēs veidosim facebook grupu un šajā vietnē ievietosim visas aktivitātes, kuras projekta kontekstā veiks katras dalībvalsts skola. Tiks izveidota arī speciāla projekta mājas lapa pieredzes apkopošanai. Līdz pirmajai mobilitātei visu dalībvalstu skolās tiks izvests konkurss par projekta logo, un mūsu skolas uzdevums ir noorganizēt konkursu starp dalībvalstu skolām, lai noskaidrotu, kurš no izveidotajiem un iesūtītajiem logo kļūs par mūsu projekta logo.

Šobrīd nepietiekamā finansējuma dēļ koordinatorvalsts Turcija ierosināja samazināt mobiltāšu skaitu, kas nozīmē, ka projekta dalībnieki atsakās no mobilitātēm Latvijā un Bulgārijā. Šo jautājumu mums vēl jāapspriež ar savu nacionālo aģentūru, lai noskaidrotu, vai tas nebūs projekta nosacījumu pārkāpums.  

sagatavoja direktore I. Sērmūksle

« Atpakaļ