Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2014-11-20 08:44

Centra konsultāciju punkta jaunieši iepazīst Ziemeļvalstu literatūru

Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs vada Biedrības Norden asociācija, bet Latvijā - Ziemeļu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru un biedrību Norden Latvijā. Ziemeļvalstīs projekts šogad norisinājās jau 18. reizi, Latvijā  - 17. reizi. Nedēļas galvenais uzdevums  -  Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Nedēļas laikā bibliotēkās notika  lasījumi, stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi.   

Gada vistumšākajā laikā vairākos tūkstošos publiskajās un skolu bibliotēkās Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata. 

Šogad Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas tēma bija  Troļļi Ziemeļos un tā notika no 10. - 16. novembrim, bet “Vienotības” birojā Jelgavā, šādi lasījumi notika 13. novembrī.  Pasākumā piedalījās Jelgavas novada Neklātienes vidusskolas Centra konsultāciju punkta jaunieši, skolotāji, kā arī citi literatūrā ieinteresēti klausītāji.

Pasākuma vadītāja lomā iejutās Jelgavas Valsts ģimnāzijas skolotāja Gunita Draveniece, kas klātesošos iepazīstināja ar klasiskās un mūsdienīgām literatūras vērtībām. Tika lasīti fragmenti no vecām un arī mūsdienu skandināvu grāmatām
1. Henrika Ibsena "Pērs Gints", kā arī Liepājas teātra izrādes fragments;
2. Selmas Lāgerlēvas "Gesta Berlings";
3. Selmas Lāgerlēvas "Nilsa Holgersona brīnišķīgai ceļojums ar zosīm";
4. Astrīdas Lindgrēnes "Lennebergas Emīls";
5. Larss Jillenstens "Dons Žuans";
6. Kari Hotakainens "Ierakumu ceļš".

Vislielāko atsaucību klausītājos ieguva H. Ibsena “Pērs Gints” un Astrīdas Lindgrēnes “Lennebergas Emīls”. Pēc lasījumies klātesošie varēja pārbaudīt savu klausīšanās prasmi un atmiņu, aizpildot skolotājas Gunitas sagatavoto darba lapu.

Ieguvēji bija visi pasākuma dalībnieki, paplašinot savu redzesloku un informācijas klāstu.

Inga Strode

« Atpakaļ