Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2014-04-29 06:18

Sadraudzības pasākums starp Ziemeļeiropas valstu vakarskolām

Semināra mērķis bija veidot ciešāku sadraudzību gan starp skolām, gan to skolēniem.

24. aprīlī, pirmajā semināra dienā, Rīgas vakara ģimnāzijā notika iepazīšanās (tika rādītas prezentācijas par skolām). Haapsalu skola bija sagatavojusi erudītkonkursu par savu pilsētu un skolu. Uzvarēja – draudzība!  Vakarā gājām ekskursijā pa Vecrīgu.

Otrajā semināra dienā, 25.aprīlī, kad bijām jau diezgan labi sadraudzējušies, mēs braucām ekskursijā uz Jelgavu, kur apskatījām Jelgavas pili, kapenes, Svētās Trīsvienības baznīcas torni. Pēc tam mēs braucām uz kino pilsētiņu Cinevilla, kurā mums visiem bija iespēja filmēties. Izrādās esam diezgan labi aktieri, jo paguvām nofilmēt 10 minūšu filmiņu pusstundā. Pēc Cinevillas apmeklējuma, mēs devāmies uz Jūrmalu. Meitenes no Oulu pat pastaigāja basām kājām, izbaudīja silto laiku, Oulu pašlaik ir auksts.

Trešajā semināra dienā, 26.aprīlī, mēs visi atvadījāmies no visiem semināra dalībniekiem, un apmainījāmies ar kontaktiem, lai arī turpmāk mēs varētu sadarboties.

Visvairāk seminārā mums patika tas, ka mums bija lieliska iespēja komunicēt ar citu skolu pārstāvjiem, pārbaudot savas angļu valodas zināšanas, iegūt jaunus draugus, kā arī uzzināt par citu valstu skolām un kultūru.

Brīvajā laikā mēs visi pavadījām laiku kopā, iepazīstot viens otru, mēģinot cits citam iemācīt mūsu valodu, vienkārši komunicējot un lieliski pavadot laiku.

Es noteikti vēlētos vēlreiz piedalīties šāda veida pasākumos, un noteikti varu to ieteikt arī citiem.  

« Atpakaļ