Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2017-09-12 07:12

Eiropas dabaszinātņu skolotāju festivāls.

No 29. jūnija līdz 2. jūlijam Ungārijas pilsētā Debrecenā notika Eiropas dabaszinātņu skolotāju festivāls “Zinātne uz skatuves”. Festivālā piedalījās arī pieci skolotāji no Latvijas, starp kuriem bija arī mūsu fizikas skolotāja B. Daģe, viņas projekts  “Reaktīvā kustība” tika prezentēts kā  “Zemu izmaksu zinātnes” projekts. Skolotāji rādīja, kā neieguldot lielus līdzekļus, bet izmantojot ikdienā lietojamus materiālus, var izglītojamajiem izskaidrot sarežģītas parādības, veidot modeļus un rosināt izglītojamo interesi.

Festivāla laikā bija iespēja uzzināt, kā strādā dabaszinātņu skolotāji citās valstīs, piedalīties semināros, kurus vadīja festivāla dalībnieki, kā arī vērot citu valstu prezentācijas uz skatuves.

 Festivāla mērķis ir sniegt iespēju skolotājiem apmainīties ar inovatīvām mācību idejām, demonstrējot tās stendos, semināros un uz skatuves, tādējādi sekmējot skolotāju profesionālās kompetences pilnveidi.

Nākamais “Zinātne uz skatuves” festivāls notiks 2019. gadā Portugālē.

« Atpakaļ