Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2017-05-11 05:49

Starptautiskais vakarskolu jauniešu sadarbības seminārs

Šajā gadā no 27. līdz 29.aprīlim, Rīgā, Rīgas Vakara ģimnāzijā norisinājās starptautiskais vakarskolu jauniešu sadarbības seminārs ar mērķi dalīties pieredzē, zināšanās un idejās starp pedagogiem un izglītojamajiem. Projektu pārstāvēja Oulu Pieaugušo vidusskola no Somijas, piecas dažādas neklātienes vidusskolas un vakara ģimnāzijas no Igaunijas (Hāpsala,Narva,Tartu,Pērnava,Vīlande), Rīgas Vakara ģimnāzija kā arī mūsu Jelgavas novada Neklātienes vidusskola. Mūsu skolu pārstāvēja pedagogs Daiga Baha un trīs Svētes konsultāciju punkta izglītojamie: Dans Lapins, Valērija Osmolovska un Viktorija Ludborža. Seminārā katras skolas dalībnieku uzdevums bija prezentēt savu skolu, tās vēsturi, pilsētu un valsts tradīcijas. Semināra laikā pedagogi un izglītojamie veiksmīgi atrada kopīgu valodu, kas bija labs pamats, lai otrās dienas plānotajās diskusijās varētu veiksmīgi komunicēt un izpaust savas domas par pašreizējām neformālās izglītības iespējām Ziemeļeiropā un idejām, kuras attīstīt nākotnē. Skolu pārstāvjiem bija jādalās pieredzē kā viņi paši nonākuši pie secinājuma, ka mācības ir jāturpina. Neformālajā daļā pedagogiem un izglītojamajiem bija iespēja iepazīt Rīgas vēsturi, apskatīt Vecrīgu, kā arī izbaudīt svaigo gaisu un skaisto ainavu Jūrmalā.

Noslēdzoties semināram tika nolemts turpināt sadarbību starp ziemeļvalstu vakarskolām, lai informētu un attīstītu sabiedrību neformālās izglītības jomā.

 Semināra dalībnieks, 12.klases izglītojamais D.Lapins.

« Atpakaļ