Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2016-11-24 07:40

Starptautiskā konference Šauļos

Šā gada 16.novembrī mūsu skolas administrācijas pārstāvji devās uz Šauļu Pieaugušo vidusskolu Lietuvā, lai piedalītos starptautiskā konferencē “Pieaugušo izglītības paradigma: izaicinājumi un aktualitātes” (Adult education paradigma: contextuality challenges and actualities). Komandējuma mērķis bija iepazīties ar jaunākajām tendencēm pieaugušo izglītībā un pašiem dalīties pieredzē, uzstāties ar ziņojumu. Konferencē tika prezentētas sekojošas tēmas: EPALE platformas darbība, tās nozīme mācībās un sociālās atstumtības mazināšanā. Rokišķu Jauniešu un pieaugušo izglītības centra darbība. Šauļu pieaugušo skolas neformālās izglītošanas metodes un aktualitātes pieaugušo izglītošanā, pievēršot uzmanību motivācijas radīšanai. Romu tautības pamatizglītošana – izaicinājumi un startēģija. Pieredze Nordplus projektā “Karjeras vadība pieaugušo izglītībā”. Konferencē uzstājās: EPALE pārstāvis no Itālijas,  Rokišķu Jauniešu un pieaugušo izglītības centra pārstāve,  Šauļu pieaugušo skolas skolotāji un direktore,  vairāki pedagogi ar saviem pētījumiem un studenti ar diplomdarbu pētījumiem pieaugušo izglītībā.

Pieaugušo izglītības attīstību Latvijā prezentēja Latvijas Universitātes Dr. habil. paed., profesore Irina Maslo, kura stāstīja par pieaugušo izglītošanas un izglītošanās nepieciešamību. Pieaugušo izglītošana ir kā jauns izaicinājums, kurā jāapgūs jaunas apmācību formas un metodes.

  Par tālmācību Jelgavas novada Neklātienes vidusskolā stāstīja angļu valodas skolotāja Anda Paņuhno. Prezentējot mūsu skolu, skolotāja runāja par tālmācības apmācības formu Moodle sistēmā un par iespēju mācīties neklētienē divas reizes nedēļā. Akcentējot pieaugušo izglītošanos tālmācības amācības formā, pieminēja iemeslus, kāpēc tiek izvēlēta šāda metode. Izglītojamie nāk no dažādām sociālajām grupām, kā arī bieži vien nespēj apvienot ģimenes dzīvi ar mācībām. Katram izglītojamajam tiek izmantota individuāla pieeja, jo mūsu mērķis ir palīdzēt ikvienam iegūt vidējo izglītību. Daudziem izglītojamajiem tālmācības metode ir kā izaicinājums apgūt ko jaunu, jo tā ir atšķirīga darba vide no ierastās, komunikācija ar skolotājiem nenotiek klātienē, bet izmantojot dažādas IT tehnoloģijas, kā piemēram: e-pastu, telefonsarunas, sociālos tīklus, e-klasi, u.c. Tālmācības metode Latvijā kļūst ar vien populārāka.

Konferences laikā guvām pārliecību, ka strādājam pareizā virzienā. Vairāki konferences dalībnieki izrādīja ieinteresētību iepazīties ar mūsu pedagogu darbu  tuvāk, organizējot pieredzes apmaiņas kursus. Ieguvām jaunas idejas turpmākajam darbam.

Informāciju sagatavoja NVSK speciāliste L.Vecums-Veco.

« Atpakaļ