Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2016-10-27 13:35

LATSTE 2016

Šī gada 25. un 26. oktobrī mūsu skolas pārstāvji Evija Ragovska, Gundars Preiss un direktore Irma Sērmūksle piedalījās Latvijas  skolu tehnoloģiju ekspozīcijā LATSTE 2016. Konference  katru gadu notiek citā pilsētā, šogad tā  bija Liepāja. Pirmajā dienā konferences dalībnieki piedalījās plenārsēdēs Liepājas olimpiskajā centrā un dažādās paralēlajās sesijās, kurās varēja uzzināt citu skolu pieredzi  IT izmantošanā stundās un mācību materiālu sagatavošanā.

Otrajā dienā skolotājiem bija iespēja doties ekskursijā uz Liepājas skolām – Liepājas Raiņa 6. vidusskolu un Liepājas Valsts tehnikumu, kuras bija aprīkotas ar modernākajām tehnoloģijām. Citi interesenti varēja piedalīties uzņēmējdarbības  forumā “LV 2020”, kur Latvijā plaši zināmi uzņēmēji, investori un uzņēmējdarbības atbalsta institūciju vadītāji dalījās  pieredzē par izglītības lomu uzņēmējdarbībā.

Nākošgad LatSTE 20. konference notiks Ogrē.  Aicinu pedagogus, kuriem ir interese par modernu lietu ieviešanu izglītošanas procesā,  gatavoties un noteikti  pieteikties jau vasaras beigās uz jubilejas konferenci.

Kā interesantākās lietas šajā konferencē uzzinājām par jauno virzienu –antivaimanoloģiju, kas lieliski palīdz gan skolas, gan arī katras personības izaugsmē un attīstībā.

Redzot enerģijas pārpilno 6. vidusskolas direktoru radās doma, ka vajadzētu aizbraukt pie viņa ciemos arī mūsu pedagogiem, kas vēlas pavērot mazliet savādāku pieeju mācību darbam.

Neskatoties uz visiem ‘’brīnumiem”, kurus mums piedāvāja konference, arī pati daba bija pacentusies  par brīnumu, pēc konferences varējām vērot, kā ūdens atkāpies Baltijas jūrā.

Tā, brīnumus saskatījušies un no ikdienas rutīnas atpūtušies, atgriezāmies mājās, lai ar jauniem spēkiem turpinātu darbu savā skolā.

Skolotājs G.Preiss

« Atpakaļ