Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2016-10-03 08:06

Mūsu izglītojamā Strasbūrā

No 3.- 6. jūlijam skolu jaunatnes radošā literārā konkursa, kas veltīts pulkvedim Oskaram Kalpakam, laureāti viesojās pie Eiropas Parlamenta deputāta Arta Pabrika Strasbūrā. Parlamentu apmeklēja arī Jelgavas novada Neklātienes vidusskolas Šķibes konsultāciju punkta 12.klases skolniece Līga Zvejniece.

Līga atzīst, ka iespēja apskatīt Eiropas Parlamentu bija satraucošs notikums. Redzot Eiropas Parlamenta darbiniekus un Pabrika kungu, bija skaidrs, ka diena piepildīta ar dažādām aktivitātēm - sēdēm, intervijām, dokumentu izskatīšanu, sakārtošanu un darījuma braucieniem.

Viņai interesanti šķita tas, ka katram deputātam ir savs kabinets un liela dokumentu kaste, kura tiek pārvadāta no Briseles uz Strasbūru un atpakaļ, lai gan šajā mūsdienīgajā laikmetā ir iespēja informāciju sūtīt, izmantojot e-pastus vai saglabājot tos zibatmiņās un citā veidā.

No Strasbūrā apskatāmajiem objektiem viņai visvairāk palikusi atmiņā iespaidīgā katedrāle, kuru Līga iesaka apmeklēt ikvienam.Viņa ir pārsteigta un priecīga par sakārtoto pilsētas infrastruktūru un veloceliņiem.

Paldies Līgai par interesanto stāstījumu mūsu skolas skolēniem un skoltājiem!

                                                                                             Guna Lukstiņa

« Atpakaļ