Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2013-10-09 11:38

Pieredzes apmaiņas brauciens uz Somiju

Šajā vizītē tikās Latvijas ( Jelgavas novada Neklātienes vidusskola un Rīgas vakara ģimnāzija), Igaunijas (Tallinas pieaugušo skola un Haapsalu pieaugušo skola) un Somijas (Oulu pieaugušo skola) skolu vadītāji un pedagogi. Vizītes laikā dalībnieki pārrunāja dažādus jautājumus par  pieaugušo pedagoģijas aspektiem, par  metodēm un iespējām, kā uzlabot mācību darbu un mācību materiālu kvalitāti Moodle sistēmā un, protams,  kā veidot veiksmīgu kontaktu un sadarbību ar izglītojamajiem.

  Starplaikos starp darba aktivitātēm tikšanās dalībniekiem bija iespēja apskatīt Arktikum zinātnes centru un muzeju pilsētā Rovaniemmi. Oulu skolas pārstāve Henna  sniedza interesantu priekšlasījumu par sāmu etnisko grupu, valodas dialektiem, literatūru, izglītību un kultūru. Vizītes noslēgumā Oulu skolas direktors iepazīstināja ar savas skolas nākotnes plāniem, parādot jaunās skolas ēkas izbūvi, kur mācības tiks uzsāktas 2014. gada rudenī.

Šādas tikšanās ir ļoti nozīmīgas un vērtīgas, jo var apspriest un pārrunāt dažādus jautājumus, dalīties pieredzē, uzzināt par novitātēm citu valstu izglītības sistēmā, kā arī gūt jaunas idejas turpmākajam darbam.

A. Paņuhno

« Atpakaļ