Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2022-03-22 05:13

Tiešsaistes audzināšanas stunda “Es, Tu un Satversme”

1918.gada 18.novembrī proklamētā Latvijas valsts ir izveidota, apvienojot latviešu vēsturiskās zemes un balstoties uz latviešu nācijas negrozāmo valstsgribu un tai neatņemamām pašnoteikšanās tiesībām, lai garantētu latviešu nācijas, tās valodas un kultūras pastāvēšanu un attīstību cauri gadsimtiem, nodrošinātu Latvijas tautas un ikviena brīvību un sekmētu labklājību (www.likumi.lv). Atzīmējot Latvijas Republikas Satversmes simtgadi 2022. gadā, Tieslietu ministrija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, organizē izglītojošu kampaņu "Es, Tu un Satversme". Rīkotās kampaņas ietvaros, mūsu skolas izglītojamajiem bija iespēja piedalīties tiešsaistes stundā, lai iepazītos tuvāk ar Latvijas Republikas Satversmi un valstiskumu. Lekciju lasīja Ineta Ziemele- Eiropas Savienības Tiesas Sestās palātas priekšsēdētāja.

Stundā uzzinājām, kas ir Satversme, kā tā tika pieņemta, kas ir būtiskākie Satversmes panti, kā arī to, kas veido tautas identitāti, kāpēc ir svarīgi saglabāt mūsu latviskumu. Stundas ietvaros stiprinājām patriotismu, veicinājām izpratni par pamatlikuma ietekmi uz ikdienas dzīvi un paatvajadzībām. Sakām lielu paldies Inetas Ziemeles kundzei par sagatavoto prezentāciju un laiku, ko veltīja, lai stiprinātu mūsos pilsoniskumu! Stundas ieraksts pieejams mācību vidē Moodle.

Rakstu sagatavoja klašu audzinātāju MK vadītāja- Inga Eihentāle

« Atpakaļ