Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2021-04-26 09:44

Mācībizrāde ”Kā top izrāde”

20. aprīļa pēcpusdienā visiem interesentiem bija iespēja noskatīties Liepājas teātra mācībizrādi “Kā top izrāde”. Atraktīvā veidā aktieri Armands Kaušelis un Pēteris Lapiņš parādīja jauniešiem, ka teātris ir kas vairāk par aktieri, kurš no galvas iemācījies lugas tekstu. Lai izrāde taptu, no idejas līdz pirmizrādei ir apmēram 2 gadi, kuru laikā dažādu profesiju pārstāvji līdzdarbojoties izveido to, ko mēs, skatītāji, pēc tam redzam uz skatuves. Pēc izrādes jauniešiem bija iespēja uzdot arī jautājumus aktieriem par viņu profesijas specifiku. Jaunieši vēlāk izteica savas domas par izrādi un ieguvumiem. Lūk arī dažas no atbildēm:

Man patika izrāde, jo tā parādīja sīkāk, kā top izrāde.

Bija ļoti lieliska! Man patika viss.

Izrāde bija enerģiska un no tās varēja gūt jaunu informāciju.

Bija jautra un vienlaicīgi mācīja.

Man patika viss, man šī tēma ir tuva, jo ģimenē ir aktieri un tāpēc priekš manis šī ir saistoša tēma

Ļoti laba izrāde. Nebija nekas tāds, kas nepatiktu. Ļoti izglītojoša izrāde. :)

Izrāde bija ļoti laba. Ļoti daudz informācijas par to , kā tiek izrāde veidota un cik daudz vajag tam visam laiku. Sīki un smalki tika izstāstīts, kādi cilvēki ko dara. Tas ļoti patika.

Izrāde man ļoti patika, uzzināju daudz ko jaunu. Patika un likās interesants pilnīgi viss, tāpēc ka agrāk pati interesējos par izrādēm un tās tapšanas procesiem.

Ļoti labs , detalizēts skaidrojums par to, ka teātris patiesībā ir vesela liela republika , nevis tikai viena uz skatuves redzēta izrāde.

 

Jaunieši izteica arī savu viedokli par to, kādas profesijas pārstāvji viņi vēlētos būt, ja varētu strādāt teātrī. Izrādās, ka lielākā daļa tomēr gribētu būt redzami uz skatuves kā aktieri, tomēr bija arī tādi, kas iejustos datortehniķa un režisora profesijā.

Paldies Liepājas teātra aktieriem par iespēju ieskatīties skatuves otrā pusē!

Rakstu sagatavoja I. Eihentāle

« Atpakaļ