Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2021-03-15 09:38

Aicinājums piedalīties tiešsaistes konferencē!

Godinot nacionālās pretošanās kustības dalībniekus, Valsts prezidents Egils Levits 17. martā plkst. 14.00 rīko tiešsaistes konferenci “Cīņa par Latviju. Nacionālās pretestības kustības izpēte un atcere”.

 
Izvēlētais datums ir simbolisks – 1944. gada 17. martā profesora Konstantīna Čakstes vadītā Latvijas Centrālā padome pabeidza parakstu vākšanu memorandam, kurā Latvijas tautas vārdā tika pieprasīta Latvijas neatkarības faktiska atjaunošana un pausta pārliecība, ka Latvijas valsts un tās Satversme juridiski turpina pastāvēt, neraugoties uz vācu okupāciju. Valsts prezidents Egils Levits ir aicinājis Saeimu 17. martu noteikt kā visas Latvijas nacionālās pretošanās kustības atceres dienu, lai bagātinātu vēsturisko atmiņu ar zināšanām par nacionālo pretošanās kustību un godinātu varoņus, kuri uzturēja dzīvu Latvijas tautas prasību pēc savas valsts neatkarības visos okupācijas gados. Veidojot dziļāku izpratni par savas valsts vēsturi un stiprinot sabiedrības pašapziņu, vienlaikus tas ir rosinājums apzināties, ka neatkarīga un demokrātiska Latvija ir jāsargā arī šodien.
 
Aicinām 9.–12. klašu skolēnus skatīties tiešsaistes konferenci portālā www.delfi.lv, tīmekļvietnē www.president.lv, kā arī Valsts prezidenta FacebookTwitter un YouTube kontos. 
Skaties šeit!

« Atpakaļ