Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2020-11-11 10:18

Lāčplēša diena

Šodien, 11. novembrī visā Latvijā tiek svinēta Lāčplēša diena. Lāčplēša diena ir kopš 1920. gada 11. novembra rīkota Lāčplēša kara ordeņa svētku un pasniegšanas diena, kas vēlāk kļuvusi par visu Latvijas brīvības cīņās kritušo varoņu piemiņas dienu.

Laiks no Lāčplēša dienas 11. novembrī līdz Latvijas Republikas proklamēšanas dienai 18. novembrī tiek dēvēts par patriotisma nedēļu.

Tāpēc Jelgavas novada Neklātienes vidusskolas izglītojamajiem  tika sagatavots materiāls par Lāčplēša dienu, kas pieejams mācību vidē Moodle.
Izglītojamajiem bija iespēja atcerēties par to,  kāpēc tiek svinēta Lācplēša diena, noskatīties filmu “PAR TĒVZEMI UN BRĪVĪBU”, aizpildīt testu: “VAI TU ZINI, KĀPĒC LATVIJĀ TIEK ATZĪMĒTA LĀČPLĒŠA DIENA?” Pēc filmas un klases audzināšanas stundas izglītojamie varēja demonstrēt savas zināšanas, izpildot viktorīnu.
Vislabāko rezultātu uzrādīja Sindija Kārkliņa no 12.h2, iegūstot 90 punktus no 100. Izglītojamajiem aizvien ir iespēja pārbaudīt savas zināšanas, piedaloties viktorīnā, kas pieejama šeit.
Aicinu ikvienu iedegt svecīti, pieminot Latvijas valsts armijas uzvaru pār Bermonta karaspēku 1919. gada 11. novembrī!
Informāciju sagatavoja 12.v1 klases audzinātāja Irina Ivanova

« Atpakaļ