Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2020-10-07 08:32

Izrāde "Gleznas ārpus rāmjiem"

Programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros izglītojamajiem bija iespēja noskatīties muzikālu izrādi "Gleznas ārpus rāmjiem", ko piedāvāja Mūzikas un mākslas atbalsta fonds.

Viss sākās ar komisku klaunādi, kad skatītājos radās jautājums- vai visu izrādi mēs skatīsimies uz klauniem? Taču  jau no pirmās minūtes bijām ierauti Birutas Baumanes portreta “Klaunu ģimene” izspēlē.  Kādas citas gleznas stāsts  pārtapa baisā detektīvā, cits- dzejiskā mūziklā vai kaislīgā dejā.

Izrādes laikā izglītojamie tika iepazīstināti ar Latvijā zināmu gleznotāju darbiem: Birutas Baumanes "Klaunu ģimene", Kārļa Miesnieka "Dienišķā maize", Bruno Vasiļevska "Klusā daba", Felicitas Pauļukas "Žanna", Vilhelma Purvīša "Agrs pavasaris", un šo mākslas darbu glezniecības žanriem. Izrādes noslēgumā mums bija iespēja veidot savu- laikmetīgās mākslas-  darbu, ziedojot mākslai priekšmetu, domu, sajūtu. Izrāde bija labs piemērs tam, kā literatūra, vizuālā māksla, mūzika un kultūra var savīties kopā un veidot skaistu mākslas darbu. Izrādes laikā jaunieši atraktīvi piedalījās netiešajā dialogā ar aktieriem, gan aktīvi kustoties mūzikas ritmā, gan repa etīdi pavadot ar sajūsmas izsaucieniem. Pēc izrādes sarunās ar izglītojamajiem radās sajūtas, ka jaunieši tiešām izdzīvoja katru stāstu, katru etīdi, ko prasmīgi uzbūra aktieri. Visiem, kas ieradās uz izrādi, bija iespēja gūt ieskatu Latvijas klasiķu mākslas darbos, pārdomāt, kā citādāk paskatīties uz mākslas darbu, kā arī aktīvi piedalīties izrādē.

Fotogalerija

Inga Eihentāle

Atsauksmes

Man šī izrāde- "Gleznas ārpus rāmjiem"- ļoti patika. Varēja iegūt daudz jaunas informācijas par dažādiem mākslas stiliem un gleznotājiem. Uzzināju gleznotājus, kurus iepriekš nezināju.

Mēs paši varējām piedalīties savas gleznas veidošanā, izmantojot savus priekšmetus, kurus paņēmām līdzi uz izrādi.

Niks Ondzulis, 12v1

« Atpakaļ