Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2020-02-21 12:50

Klimata vēstnieks 2020

2020. gada 28. martā notiks pasaulē lielākā vides akcija – Zemes stunda. Tās laikā pasaules iedzīvotāji, uzņēmumi, organizācijas tiek aicinātas uz vienu stundu simboliski piedalīties akcijā un izslēgt gaismu, tā paužot savu atbalstu apturēt dabas daudzveidības izzušanu un klimata krīzi. Dalība Zemes stundā ir žests, lai saliedētu sabiedrību un iniciētu plašākas pārmaiņas. Gatavojoties Zemes stundai, Pasaules Dabas Fonds un pasaules vadošais pārtikas pārstrādes un iepakošanas risinājumu uzņēmums Tetra Pak izsludina konkursu “Klimata vēstnieks 2020”.

 

Ir atlicis nepilns pusgads līdz XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kas notiks no 6. līdz 12. jūlijam. Šogad konkursa “Klimata vēstnieka 2020” rīkotāji vēlas godināt jauniešus, kas savā ikdienā vai interešu izglītības kolektīvā veic ieguldījumu dabas saglabāšanā un ar savu piemēru iedvesmo līdzcilvēkus savā skolā, apkaimē, pašvaldībā vai citviet.

 

Izsludinātajam konkursam ir divas nominācijas, kurām var gan pieteikties pats, gan nominēt kādu līdzcilvēku vai interešu izglītības kolektīvu. Nominācijai “Dabai draudzīga dzīvesveida vēstnieks” ir aicināts pieteikt jaunieti vecumā no 7 līdz 22 gadiem, kas ikdienā piekopj videi draudzīgu dzīvesveidu, savukārt otrai nominācijai “Dabai draudzīga dzīvesveida vēstnieks/kolektīvs” - kolektīvu, kas apvieno jauniešus vecumā no 7 līdz 22 gadiem un ir guvis būtiskus panākumus videi draudzīgu iniciatīvu īstenošanā. Šajā nominācijā ietilpst, piemēram, interešu izglītības kolektīvi (dejotāji, dziedātāji, zinātnes un citi radošie pulciņi), kas iesaista savās aktivitātēs un iedvesmo līdzcilvēkus savā skolā, apkaimē, pašvaldībā vai citviet.
 
Pieteikšanās konkursam notiek elektroniski vietnē ejuz.lv/klimatavestnieks2020 līdz 2020. gada 8. martam (ieskaitot). Pieteikuma pielikumi, kas nav obligāta prasība, var tikt iesūtīti elektroniski ar norādi "KONKURSAM „Klimata vēstnieks”" uz e-pasta adresi zemesstunda@pdf.lv tajā pašā dienā, kad tiek aizpildīts elektroniskais pieteikums.

Katras nominācijas uzvarētājs iegūs dāvanu karti 500 eiro vērtībā aktīvās atpūtas inventāra veikalā Ceļotājs. Konkursa uzvarētāji tiks godināti Zemes stundai veltītā pasākumā 28. martā.

 

Informāciju sagatavoja Pasaules Dabas Fonda komunikācijas vadītāja Laura Treimane

E-pasts: ltreimane@pdf.lv, Tel.: 28288090

« Atpakaļ