Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2020-01-20 09:40

1991. gada barikādes atceroties

   1990. gada 4. maijā atjaunotā Latvijas Republika bija spiesta organizēt 1991. gada janvārī aizsardzības pasākumus, jo 13. janvārī PSRS armija bija iebrukusi Viļņas televīzijas tornī un to ieņēmusi. Šis notikums deva sapratni, ka arī mums ir jāizrāda atbalsts mūsu brāļiem lietuviešiem un arī mums draud briesmas. Latvijas Tautas Frontes vadītāji aizsāka protesta manifestāciju Daugavmalā. Pēc tam rīdzinieki rīkoja Barikādes pie valstiski nozīmīgiem objektiem. Lai bloķētu speciālo uzdevumu vienībām piekļuvi šiem objektiem, cilvēki tika aicināti ievest Rīgā smago un lauksaimniecības tehniku.

   Stundas turpinājumā  izglītojamie tika sadalīti 2. grupās, notika radošs darba izpildījums- plakātu veidošana pēc pašu interpretācijas, izmanotojot tekstu cilvēku atmiņu stāstos, fotogrāfijas, lietvārdu un īpašības vārdu meklēšana saistībā ar Barikādēm.

Fonā skanot tādām patriotiskām dziesmām, kā „Atmostas Baltija, Bunda Jau Baltija, Ärgake Baltimaad ”, Ievas Akurateres dziesmai ’”Manai tautai” un c. notika aizrautīgs un radošs izglītojamo darbs- Barikāžu plakātu veidošana. Katra darba grupa bija gandaīta par paveikto.

 

Stundas noslēgumā visi kopīgi noskatījāmies video filmu „1991.gada barikādes atceroties”.

Domāju, beidzoties stundai, neviens no mums nepalika vienaldzīgs un 1991.gada janvāra notikumi ir un būs neizdzēšami no tautas atmiņām.

Fotogalerija

 

                                                                                                     Skolotāja Daiga Baha

« Atpakaļ