Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2019-10-02 08:26

Mācību ekskursija vēsturē

 

26. septembrī mūsu skolas izglītojamie devās mācību ekskursijā, kas bija organizēta programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros.

Vispirms apmeklējām viena no Latvijas valsts izveidotājiem, valdības vadītāja Kārļa Ulmaņa dzimtās mājas „Pikšas”. Ļoti emocionāls bija gides stāstījums, kas pievērsa mūsu uzmanību ne tikai konkrētajiem vēstures faktiem, bet lika arī filozofiski paskatīties uz daudzām problēmām, padomāt par tādām lietām kā patriotisms, valstiskās piederības apziņa. Interesanti bija apskatīt gan 19. gadsimta beigu turīga saimnieka istabu ( tāda tā varēja būt K. Ulmaņa bērnībā), gan 20. gadsimta 30. gadu beigu saimnieka istabu, kas liecina par tā laika dzīves līmeni, zemnieka garīgajām un materiālajām vērtībām Zemgalē. Interesants, protams, bija arī manteļskurstenis un izstāde „Cūku būšana”.

Pēc tam apmeklējām Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeju. Ģ. Eliass ir viens no izcilākajiem latviešu gleznotājiem. Viņš radījis vairāk nekā 1000 eļļas gleznu, ap 600 akvareļu, ļoti daudz zīmējumu. Lielākā daļa darbu glabājas mūsu pilsētas muzejā. Kopā ar gidu apskatījām 2 ekspozīcijas zāles, kas veltītas Ģ. Eliasam – klausījāmies par gleznotāja nebūt ne vienkāršo dzīvi, par viņa darbiem. Pēc tam katrs individuāli varēja apskatīt E. Kalnenieka darbu izstādi, vēstures ekspozīciju, papriecāties par Jelgavu no skatu torņa.

Izmantojot ekskursijā redzēto un dzirdēto, izglītojamiem ir jāpilda uzdevumi vēsturē, vizuālajā mākslā un kulturoloģijā.

Fotogalerija

Rakstu sagatavoja skolotāja B.Brente

« Atpakaļ