Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2018-10-16 10:33

Itālijas pedagogi “Ēno” Neklātienes vidusskolas darbu

Laikā no 8. līdz 13. oktobrim Jelgavas novada Neklātienes vidusskolu “Ēnoja” pedagogi no Itālijas, pieaugušo vidusskolas La Spezia (Val di Magra Centre for Adult Education), Erasmus+KA1  “Diversifying teaching, teaching for diversity” projekta ietvaros.

Itālijas pieaugušo vidusskola La Spezia ir samērā jauna skola, kura nodarbojās ar pieaugušo izglītošanu pēdējos četrus gadus, tāpēc projekta ietvaros Itālijas pedagogu mērķis bija gūt pieredzi pieaugušo izglītošanā Jelgavas novada Neklātienes vidusskolā.

Lai viesi rastu precīzāku iespaidu par Latvijas izglītības sistēmu, Jelgavas novada Izglītības pārvaldes vadītāja Ginta Avotiņa iepazīstināja ar aktualitātēm izglītībā novadā, galvenais speciālists mūžizglītības jautājumos Jānis Erno sniedza ieskatu tālākizglītības jautājumos, kā arī mēs prezentējām mūsu Neklātienes vidusskolu.

Viesiem tika parādīts, kā notiek darbs Neklātienes vidusskolas Svētes konsultāciju punktā apvienojot diskusiju ar Svētes pamatskolas direktori Ingu Jansoni. Vizītes laikā apmeklējām Staļģenes vidusskolu “Godīga spēle un gandarījums sportā” (FAIRHAP) projekta ietvaros, kā arī Zaļenieku Komerciālo un amatniecības vidusskolu Karjeras dienās.

Apvienojot pieredzes apmaiņu ar Rīgas Tālmācības vidusskolu, viesus iepazīstinājām ar Rīgas kolēģiem, kuri darbojās privātajā skolu sektorā.

Kopīgās tikšanās laikā Latvijā kopā ar Itālijas pieaugušo vidusskolas pedagogiem pārrunājām problēmjautājumus pieaugušo izglītošanā un guvām pieredzi viņu darbā ar imigrantiem. Vizītes noslēgumā tika nolemts arī turpmāk sadarboties un uzturēt kontaktus.

 

Rakstu sagatavoja skolotāja L.Vecums-Veco

« Atpakaļ