Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2017-10-27 11:19

LatSTE 2017

Vakar, 2017. gada 26. oktobrī,   Ogres Valsts ģimnāzijā notika ikgadējā Latvijas skolu tehnoloģiju ekspozīcija –“ LatSTE 2017”. Šogad tika svinēta 20 gadu jubileja kopš domubiedru grupa Frīda Sarceviča un Aijas Cunskas vadībā sāka iepazīstināt Latvijas skolotājus ar jaunumiem informācijas tehnoloģiju jomā un to izmantošanas iespējām  izglītībā.

Arī šogad mēs tikām iepazīstināti ar jaunumiem – kvantu datora tapšanu.  Par kvantu datoru un darbu pie tā ar aizrautību stāstīja Latvijas universitātes profesors Andris  Ambainis. Profesora pārstāvētais institūts ir viens no pieciem zinātniskajiem centriem  Eiropā, kuri strādā pie kvantu datora izstrādes. Tā kā es neesmu matemātiķis, cerēju dzirdēt  mērķi, kādām vajadzībām tiek radīts tik jaudīgs dators.

Ļoti aizraujoša un aktuāla bija Kristīnas Sprūdžas (Lietišķās etiķetes, komunikācijas un protokola eksperte) lekcija par savstarpējo saskarsmi un interneta lietošanas etiķeti.

Praktiskajās darbnīcās varēja iepazīties ar citu skolu skolotāju atrastajām programmām un viņu pieredzi izmantojot šīs programmas mācību procesā. Ļoti noderīga bija pieredze ekrānattēlu un skaņas ieraksta programma, kuru varēs izmantot mācību materiālu veidošanā tālmācības programmām.

Skolotājs Gundars Preiss.

« Atpakaļ