Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2017-08-17 10:14

Pedagogu izbraukuma seminārs

Jelgavas novada Neklātienes vidusskolas 31 pedagogs 16.augustā devās izbraukuma seminārā “Zināšanu lietošana daudzveidīgās situācijās un kontekstos”. Pirmā pieturas vieta bija Kubalu skola – muzejs, Dundagas novadā, kur tikām iepazīstināti ar skolotāja, rakstnieka E.Dinsberga darbiem. Toreiz tā bija pirmā un 28 gadus arī vienīgā zemnieku bērnu skola Dundagas muižā. Tas ir senākais līdz mūsdienām saglabājies guļbūves konstrukcijā veidotais skolas nams Latvijā. Klasē mūs sagaidīja senie skolas soli, tāfelītes, tinte, rakstāmspalva un 19.gs. tapušie skolēnu darbi. Sēžot senā skolas solā bija interesanti salīdzināt, kādas metodes tika izmantotas tad un tagad bērnu audzināšanā.

Tālāk devāmies uz Mazirbi, kur apmeklējām Mazirbes Lībiešu tautas namu un muzeju, kurā bija iespēja ielūkoties lībiešu tautas kultūras mantojumā un etnogrāfiskajā izstādē. Tur pat Mazirbē vēl apskatījām laivu kapsētu un lībiešu jūras krastu.

Brauciena laikā pedagogiem bija iespēja pārbaudīt savas esošās zināšanas un uzzināt jaunus faktus, ko būs iespējams izmantot savās mācību stundās. Kuluāros risinājām sarunas par aktivitātēm izglītībā, gatavošanos jaunajam mācību gadam un apspriedām problēmjautājumus izglītībā.

Vairāk bildes skatīt galerijā.

Pedagogs L.Vecums-Veco

« Atpakaļ