Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2017-04-10 07:26

E klases konference Liepājā

Šogad, kā jau ierasts, e klases komanda aicināja skolu pārstāvjus piedalīties e klases konferencē. No mūsu skolas konferencē piedalījās R. Brīvmane, G.  Preiss un es. Priecēja pasākuma labā organizācija. 800 pedagogiem bija nodrošinātas gan kvalitatīvas lekcijas, gan arī radīta patīkama atpūta.

   R. Brīvmane un G. Preiss rīta cēlienā izvēlējās noklausīties Rolanda Ozola lekciju  “7 lielās izglītības idejas un kompetenču pieeja izglītībā”.

   Pēc R. Brīvmanes stāstītā, Ozola lekcija  bija ļoti interesanta un viņa aicina  visus kolēģus to noskatīties internetvietnē katram  sev ērtā laikā.

   Es savukārt klausījos lekciju “Kāda ir skolas vadības loma mācīšanas pieejas pārmaiņu procesā”, ko vadīja Ilze Gaile. Pēc lekcijas man radās vairāk jautājumi nekā saņēmu atbildes. Domāju, ka nepietiek ar milzīgo darbu, kuru tagad pieprasa no skolotāja, lai pārveidotu mācību stundu par “jēgpilnu” (jaunais modes vārds) un  mērķtiecīgu kompetencēs balstītu mācību stundu. Ja mēs gribam sagaidīt tās  pārmaiņas mācību stundās, uz kurām šobrīd tiek liktas cerības, ir nepieciešams stiprināt skolotāju, katrā mācību stundā nodrošinot palīgskolotājus, kā arī ievērojami jāatslogo, lai viņam būtu laiks izveidot šādas stunda, sadarboties ar kolēģiem, veidot caurviju kompetences un tā tālāk. Mani uztrauc tas, ka resursu trūkuma dēļ šādas stundas tiks veidotas kampaņveidīgi. Taču kas zina, varbūt šoreiz izdosies.

Pēcpusdienā piedalījos kopā ar kolēģi G. Preisu lekcijā “Aptaujas ar e klases starpniecību: 360 aptauja pašnovērtējuma ziņojumam.” Noklausoties pilotprojektā iesaistīto skolu pārstāvju ziņojumus nonācām ar kolēģi pie secinājuma, ka pagaidām šo e klases produktu neizmantosim gan cenas dēļ, gan arī tāpēc, ka ir pieejamas alternatīvas (Eduruo un GOOGL konts), kuru piedāvājums aptauju veidošanai pilnīgi apmierina mūsu skolas vajadzības.

Kā katru gadu konferences beigu daļā bija izloze, kurā liela daļa skolotāju ieguva gan mazas dāvaniņas, gan arī ievērojamas (dators, velosipēds, ceļojums ar prāmi). Interesanti, ka šoreiz starp balvām tika piedāvāta arī kleita.

Noslēgumā Liepājas simfoniskā orķestra stīgu kvinteta koncerts ar populāriem Mocarta, Baha, Vivaldi un Štrausa skaņdarbiem.

Skolas direktore     I. Sērmūksle

« Atpakaļ