Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2017-04-04 10:36

Jaunas zināšanas neformālajā izglītībā darbā ar jauniešiem

Jelgavas novada Neklātienes vidusskolas pedagogs Linda Vecums-Veco no šā gada 23. līdz 30. martam  piedalījās starptautiskā mācību seminārā par neformālo izglītību, kas norisinājās Jelgavas novada Zaļenieku muižas pilī. Astoņas dienas 30 jaunatnes darbinieki no 8 dažādām Eiropas valstīm: Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Slovēnijas, Slovākijas, Horvātijas, Polijas un Turcijas apguva jaunas neformālās izglītības metodes. Apmācības notika projekta “Pirmssākums” (“Inception”) ietvaros, kura galvenais mērķis ir stirpināt jaunatnes darbiniekus, pedagogus un psihologus, kas strādā ar NEET jauniešiem (jauniešiem, kas nemācās, nestrādā un ir ārpus apmācību procesa), lai veicinātu to iekļaušanos sabiedrībā.

Piedaloties šajās apmācībās ieguvu jaunas neformālās metodes grupu saliedēšanā, praktizējos dažādu situāciju konstruēšanā un problēmu risināšanā, kā arī atbalsta sniegšanā līdzcilvēkiem un motivācijas veidošanā. Šīs prasmes būs noderīgas darbā ar neklātienes vidusskolas jauniešiem, it sevišķi pamatskolas posmā, kā arī ar iegūtajām zināšanām dalīšos ar pedagogiem un klašu audzinātājiem, kuriem tas ir aktuāli ikdienas darbā.

Par svarīgām aktivitātēm uzskatu arī to, ka šajās dienās projekta dalībnieki iepazina citu tautu kultūru nacionālajos vakaros dziedot dziesmas, dejojot dejas, izspēlējot rotaļas un cienājot ar tradicionālajiem ēdieniem. Projekta dalībniekie atzīmēja Zemes stundu muižas parkā kopā ar Jelgavas novada jauniešiem kurot ugunskuru un vārot zāļu tējas. Noslēgumā iepazināmies ar latvisko identitāti lauku sētā «Caunītes» Ozolnieku novadā.

Informāciju sagatavoja pedagogs L.Vecums-Veco

« Atpakaļ