Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2016-11-04 12:53

Izglītojamie apguva jaunas zināšanas mācību ekskursijā

Šā gada 3.novembrī Jelgavas novada Neklātienes vidusskolas izglītojamajiem bija iespēja piedalīties skolas organizētajā mācību ekskursijā.

Ekskursijas ietvaros apmeklējām Piena muižu Sieksātē, Skrundas novadā, kur izglītojamie iepazinās ar “piena ceļu”. Muižas muzejā bija iespēja iemēģināt roku govs izslaukšanā un piena seperēšanā, redzējām, kā no piena tiek atdalīt saldais krējums un tad no krējuma pašiem bija iespēja sakult sviestu, kuru visi kopā nobaudījām uz rupjmaizes šķēlēm.

Tālāk devāmies apskatīt Valtaiķu baznīcu, kas atrodas netālu no iepriekš apmeklētās Piena muižas Laidu pagastā. Baznīca ir kultūras piemineklis, apskates laikā izglītojamie tika iepazīstināti ar baznīcas izcelsmi un vēsturi, uzzinājām un aplūkojām  ievērības cienīgās baznīcas vitrāžas, kas daiļo tās logus.

Nākošā pietura Kazdangas pils muzejs, kur izglītojamie saņēma plašu informāciju par pils saimniekiem un tās vēsturi līdz mūsdienām. Pils muzeju rotā plašs klāsts ar dzīvnieku un zvēru izbāzeņiem, redzējām dažādu senu darbarīku un priekšmetu ekspozīcijas.

Ekskursija noslēdzās ļoti draudzīgās noskaņās Kartavkalnos, kur puiši parādīja savas prasmes ugunskura iekuršanā. Cepām desiņas un pavadījām laiku draudzīgās sarunās.

Diena bija izdevusies un visi jutāmies patīkami noguruši.

Izglītojamie atzina, ka arī turpmāk labprāt piedalīsies skolas ekskursijās, jo labāk vienreiz redzēt, nekā daudzreiz dzirdēt.

 

Informāciju sagatvoja pedagoga palīgs: Linda Vecums-Veco

« Atpakaļ