Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2016-05-10 12:21

18. skolas attīstības plānošanas konference

Šā gada 6. maijā notika kārtējā, 18. Skolas attīstības plānošanas konference. Tā, kā šobrīd esam neziņā gaidāmo pārmaiņu priekšā, tad arī konferencē bija jūtams šis mulsums, nogurums un neziņa par nākotni. No skolas 50 darbiniekiem konferencē piedalījās 37, attaisnoti neieradās 11, nezināmu iemeslu dēļ neieradās 2. Konferencē piedalījās arī aicinātie skolas padomes dalībnieki un digitālā mācību līdzekļa Uzdevumi .lv pārdošanas vadītājs Jānis Zariņš.

 Konference iesākās ar tradicionālo kafiju un sarunām kuluāros, kam sekoja Uzdevumu.lv pārdošanas direktora J. Zariņa stāstījums par aktualitātēm portālā un labāko portāla apmeklētāju un izmantotāju sveikšana. Dažādās nominācijās sveikti tika sekojoši skolotāji: Dzintra Kanceviča, Gundars Preiss, Valija Cimmere un Guna Lukstiņa.

Direktora vietniece Regina Detlava atskatījās uz paveikto gada griezumā un iepazīstināja konferences dalībniekus ar interesantiem statistikas datiem par skolu. Neizpalika arī apsveikumu daļa. Šogad par kvalitatīvu audzināšanas darbu suminājām Veltu Jakoveli, Dzintru Kanceviču, Dainu Livdāni un Rutu Brīvmani. Izglītības pārvaldes pateicības rakstus par ieguldīto darbu skolas attīstībā saņēma Jeļena Rjazanceva, Lilija Piņina un Irina Pļetņikova.

Evija Ragovska iepazīstināja auditoriju ar skolas veikumu projektu darbā.

Pēc nelielas pauzes mans uzdevums bija galvenos vilcienos pastāstīt par pašvērtēšanas procesu skolā. Tā kā tagad visi skolas darbinieki ir sadalīti 7 grupās un  piedalās pašvērtēšanas procesā vērtējot kādu no jomām, tad grupu vadītāji jau ir iepazīstinājuši viņus ar veicamajiem uzdevumiem, laika grafiku un sasniedzamajiem rezultātiem. Pašvērtēšanas procesa realizācijā grupu vadītāji ir aicināti izmantot modernos tiešsaistes rīkus, tādā veidā ietaupot laiku un apmācot kolēģus jaunu tiešsaistes rīku izmantošanā.

Šajā konferencē neizpalika arī lekcija. Kaspars Bikše atraktīvi nolasīja lekciju “Nevienu dienu bez dzīvotprieka”. Ceru, ka saspringtajā eksāmenu laikā katram būs noderīgi Kaspara padomi.

Pēc lekcijas direktora vietniece B. Turlava iepazīstināja konferences dalībniekus ar nolikumu metodiskajai skatei “Labās prakses piemēri “ un aicināja skolotājus dalīties ar savu pieredzi

Noslēguma daļā balsojot tika pieņemti 2 iekšējie normatīvie akti : pedagogu piemaksu komisijas kārtība un materiālās stimulēšanas kārtība.

Noslēgumā- torte un mazas piemiņas dāvaniņas.

Informātikas skolotājs G. Preiss bija sagatavojis anketu, ko izsūtīja visiem dalībniekiem. Pēc informācijas apkopošanas būs skaidrs, kas izdevās konferencē un ko vajadzētu uzlabot. Lūdzu visus dalībniekus aizpildīt anketas, lai varam apkopot un publicēt iegūto informāciju.

Paldies visiem, kas iesaistījās konferences organizēšanā un dalībā.

Ar cieņu, I. Sērmūksle

« Atpakaļ