Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2016-04-13 06:54

Vakarskolu izglītojamo tikšanās Igaunijā

6. aprīlī atbilstoši noslēgtajam sadarbības līgumam Jelgavas novada Neklātienes vidusskolas skolotājas - Evija Ragovska un Dace Janušonoka, kā arī  divi izglītojamie - Ieva Markute un Ansis Jeserevičs - devās uz Tallinu, lai piedalītos starptautiskā jauniešu un pedagogu sadraudzības pasākumā. Brauciena mērķis bija savstarpēji dalīties pieredzē, kā mācīt un mācīties izmantojot modernās iespējas. Pasākumā tika pārstāvētas 5 skolas no 3 valstīm - Latvijas, Igaunijas un Somijas.
Brauciena pirmā diena sākās ar  skolu prezentācijām un savstarpēju iepazīšanos.  Notika diskusijas formālā un neformālā gaisotnē par katras skolas mācību procesu, mācību metodēm. Pēc aktivitātēm skolā dalībnieki piedalījās realitātes spēlē "Escape room".

  7. aprīlī tika organizēta ekskursija uz  Kohtlas raktuvēm, kur bija iespēja uzzināt  par raktuvju strādnieku darba apstākļiem. Raktuvēs bija noorganizētas arī pusdienas, kas līdzinājās tām, kādas ēda raktuvju strādnieki. Pēc tam sekoja brauciens uz Narvu, pilsētu pie Krievijas robežas, un seno laiku piļu apskate.
  8. aprīlī bija iespēja aplūkot Valastes ūdenskritumu, pēc tam  Tallinas pieaugušo ģimnāzijā notika grupu darba izvērtējums un noslēgums.

Nozīmīgs guvums šajā braucienā bija citu tautu tradīciju iepazīšana, pārrunas par mācīšanu un mācīšanos. Ir iegūti jauni draugi un domu biedri ar kuriem turpināsies sadarbība sociālajos tīklos.

Pēc atgriešanās Latvijā skolotāja E. Ragovska atzina, ka šādas aktivitātes dod jaunu enerģiju un idejas darbam. Viņa vēlas iedrošināt arī citus skolotājus piedalīties šādos braucienos  nebaidoties no savām vājajām svešvalodu zināšanām. Lai gan darba valoda bija angļu, cilvēkiem ar krievu valodas zināšanām tika nodrošināts tulkojums. Pēc šāda brauciena aug motivācija apgūt un pilnveidot svešvalodas zināšanas.

 

Pēc  Ievas Markutes un Anša Jesereviča motīviem

« Atpakaļ