Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2013-09-17 13:47

Projekta grupas saliedēšanas pasākums „Rullītī”

Rīta agrumā visi iestiprinājās ar kafiju, tēju un sātīgām brokastīm. Rihards, Liene un projekta atbalsta persona iepazīstināja visus klātesošos ar projektu, tā turpmākajām aktivitātēm. Visiem klātesošajiem tika pasniegtas projekta simbola dāvanas T-krekli, piezīmju blociņš un pildspalva  - ar „KOPĀ PRIEKS” un ES logo.

Sākām ar iepazīšanās spēlēm, tās bija jautras un deva iespēju tuvāk iepazīt otru. Lektore stāstīja par formālo un neformālo izglītību, kā arī par sadarbību un komunikāciju. Lektore mudināja mūs analizēt filmēšanas plusus un mīnusus, ģenerējām idejas projekta filmai.

Aktivitāte, kas visiem šķita jauka – atrast dabā lietu, priekšmetu kuru varētu asociēt ar emocijām, zināšanām, u.c. ko iegūsim projektā. Citi atrada akmentiņu – zināšanu un stabilitātes simbolu, citi atnesa dzeltenu ziedu-kas raksturo mūs kā vienotu „dzelteno” komandu.  Bija arī aktivitāte, kurā mēs viens otru aprunājām (pozitīvās īpašības) – tas bija mīļi, saka jaunieši.

Pēc labi pastrādāta darba, sekoja pusdienas un neliels atpūtas brīdis. Pēc pusdienām sekoja uzdevumi ar filmēšanu. Nofilmēt  1 min. video par jebkuru tēmu, visas 3 komandas ļoti cītīgi gatavojās, pat scenārija uzmetumu rakstīja. Tad visi kopā analizējām šos video, sanāca daudz ieteikumu pašiem sev turpmākajam darbam. Pēc aktīvajām spēlēm ārā sekoja otra filmēšana, nofilmēt 1 min. video bez  dialoga, monologa. Pēc darba sekoja video analīze, šoreiz saskatījām vairāk plusus nekā mīnusus, jo bija jau neliela pieredze, tā saka jaunieši.

Tik jauki pavadījām laiku, ka nejutām, ka vakars klāt. Kopīgā draugu aplī izvērtējām pasākumā gūtās emocijas, pieredzi. Noslēgumā paši cepām desiņas ugunskurā un ēdām gardus salātus.

Visi jaunieši atzīst, ka pasākums ļoti paticis un ierosināja, ka nepieciešams satikties arī pēc projekta noslēguma.

Pievienojies draugu grupai „Kopā prieks”, lai uzzinātu vairāk par aktivitātēm http://www.draugiem.lv/group/18432983/jauniesu-neformala-grupa-kopa-prieks/

Pasākuma bildes var apskatīt šeit:

http://www.nvsk.jrp.lv/11/Galerija/galerija/38/

"Šis projekts tika finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šī publikācija [paziņojums] atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu."

« Atpakaļ