Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2013-09-12 08:10

Projekts «Mēs varam, tu arī to vari!» rullē!

Jelgavas novada Neklātienes vidusskolas jauniešu neformālās grupas «Kopā prieks» sākusi īstenot projektu «Mēs varam, tu arī to vari!», kura mērķis ir tajā iesaistītajām personām dot iespēju apgūt filmēšanas un montēšanas prasmes.

13.augustā 4 projekta dalībnieki (Rinalds Kozlovskis, Liene Vēvere, Atis Kokins, Tatjana Upmane) devās ekskursijā uz Latvijas televīziju. Ielūkojāmies televīzijas vēsturē, apskatījām pirmo skaņu ierakstu studiju. Cik amizants ir pirmais televizors Latvijā, kura ekrāna diagonāles lielums ir 18 cm un kuru attēla palielināšanai savulaik tika izmantota ar destilētu ūdeni pildīta lēca! Paviesojāmies „Panorāmas” , „100 gr. Kultūras” un „Četras istabas” studijās. Bija iespēja palaikot daudzas parūkas un tērpus, kurus izmanto dažādos ierakstos un uzvedumos. Vērojām kā notiek filmas dublēšana latviešu valodā (Erkilu Puaro latviešu valodā ieskaņoja Dainis Porgants). Ekskursijas noslēgumā operatoru nodaļas vadītājs Aivars Kalniņš grupas dalībniekiem vadīja lekciju par filmēšanas noteikumiem un principiem.

Secinājumi: jaunieši atzīst, ka skatoties televīziju viss liekas vienkārši, bet pavērojot visu no ekrāna otras puses saprot, ka tas ir ļoti liels un atbildīgs darbs.

 

14.septembrī no plkst.10.00-17.00 notiks komandas saliedēšanas pasākums 15 projekta dalībniekiem  ( No Svētes KP- 8 jaunieši, Šķibes KP-2 jaunieši, skolas absolventi un draugi – 5). Pasākums notiks sporta un atpūtas kompleksā "Rullītis".

Paredzamās aktivitātes:

  • projekta izklāsts (projekta aksesuāru izdalīšana),
  • iepazīšanās aktivitātes,
  • uzmundrinošās aktivitātes,
  • apmācības ar prakstisku darbošanos (komunikācija, motivācija u.c.),
  • pārsteigumi …

Projekta ietvaros tiek segti ceļa izdevumi un nodrošināta ēdināšana.

Nākošā aktivitāte(septembris-oktobris) – video filmēšanas un montēšanas apmācības. 

 

"Šis projekts tika finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šī publikācija [paziņojums] atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu."

« Atpakaļ