Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2013-01-21 11:21

Barikāžu atceres dienas pasākums Svētes konsultāciju punktā

Š.g. 17. janvārī Svētes konsultāciju punktā norisinājās 1991.gada Barikāžu atceres pēcpusdiena. Pirms 22 gadiem tauta parādīja savu drosmi, varonību, vienotību un gatavību upurēt pašiem savas dzīvības brīvas Latvijas vārdā. Gara spēks – tas vienoja latviešu tautu.

Aizdedzot sveci pieminējām un godinājām ar klususma brīdi Barikāžu laika upurus. Kopīgi noskatījāmies režisora Zigurda Vidiņa veidoto dokumentālo filmu „Tēva barikādes”. Filma uzjundīja emocijas un klātesošajiem barikāžu dalībniekiem atmiņas. Lai jauniešiem rastos priekštats par tā laika notikumiem un atmosfēru, uz sarunu tika aicināti barikāžu dalībnieki (mūsu skolas skolotāji) – Edgars Ansonskis un Pēteris Puriņš. E. Ansonskis stāstīja par notikumiem pie Filharmonijas skvēra un cilvēku vienošanu un uzmundrināšanu dziesmās. P. Puriņš barikāžu laikā atradās  radio stacijas bāzē, kas bija vienīgā saziņas iespēja ar latviešu tautu.  Arī citi skolotāji dalījās savās atmiņās par 1991.gada janvārī.  E. Ragovska atminējās, kā pavadījusi savu tēvu uz barikādēm, Dz. Kancēviča auklējusi divus mazus bērnus, kamēr vīrs piedalījās barikādēs. Tajā laikā ikviens piedalījies barikādēs, vieni plecu pie pleca stāvējuši cits citam līdzās, citi cepuši pīrāgus un gatavojuši cienastu barikāžu dalībniekiem, bet citi adījuši zeķes un cimdus, lai barikāžu dalībnieki nesaltu.

Visiem klātesošajiem bija iespēja aplūkot skolotājas V. Kagaines vīra Latvijas Republikas apbalvojumu - 1991. gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi (skatīt foto). Kopumā šādus apbalvojumus saņēmuši 31 166 barikāžu dalibnieki.

Noslēgumā vienojāmies kopīgā dziesmā „Saule, Pērkons, Daugava”.

« Atpakaļ