Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2013-01-07 08:11

Piedalījāmies Zemgales reģiona skolēnu pašpārvalžu forumā

4. janvārī, no plkst.9.30-16:00 Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notika Zemgales reģiona skolēnu pašpārvalžu forums. Mūsu skolu pārstāvēja jauniešu pašpārvaldes pārstāvis no Centra KP Rinalds Kozlovskis (12.kl.) un pedagogs-konsultants E.Ragovska.

Foruma mērķis - aktualizēt skolēnu pašpārvalžu darbības nozīmi pilsoniskajā līdzdalībā un sekmēt skolēnu sabiedrisko aktivitāti demokrātisko procesu pilnveidei izglītības iestādēs.

UZDEVUMI:

1.   Veicināt Latvijas skolēnu līderu darbības aktivizēšanu, motivējot sadarbībai ar citu izglītības iestāžu, novadu/pilsētu jauniešiem.

2.   Popularizēt skolēnu pašpārvalžu darbības labāko pieredzi.

3.   Apzināt problemātiskos aspektus un risināmos jautājumus skolēnu pašpārvalžu darba pilnveidei.

4.   Noteikt turpmākos darbības virzienus skolēnu pašpārvalžu darba attīstībā un sadarbībā.

Foruma  ietvaros bija iespēja piedalīties vairākos semināros, uzzināt daudz jauna, dalīties  savā pieredzē un uzklausīt citu skolu pašpārvalžu idejas.

Dienas plānā ietilpa reģistrācija, kas sākās pus desmitos  no rīta, pasākums turpinājās ar tā atklāšanu, bet pēc tam jaunieši tika sadalīti un katrs devās uz kādu no radošajās darbnīcām :„Kā uzrunāt un piesaistīt skolēnus Skolēnu pašpārvaldes darbā”, „Domājam kopīgi”, „Skolēnu pašpārvaldes misija”, „Skolēnu pašpārvaldes sadarbības modelis”, „Skolēnu pašpārvaldes loma skolas ārējā tēla veidošanā”, „Lietišķā etiķete – viena no pasākumu atslēgām”, „Pēctecības nodrošināšana Skolēnu pašpārvaldē”, „Izčekojam labāko” , „Komandas saliedēšana, līdera loma tajā”, „Finanšu piesaiste”, „Pasākumu scenārijs”, „Pasākums skolā”, „Komunikācija, informācijas aprite sociālajos tīklos, medijos”, „Skolēnu pašpārvaldes devums pašvaldībai”.Rinalds izvēlējās pirmo un otro radošo darbnīcu-semināru. Pa to laiku notika Skolēnu pašpārvalžu pedagogu – konsultantu seminārs, kuru vadīja VISC Interešu izglītības un audzināšanas darba nodaļas vecākā referente.E.Pelša. Labo prakses piemēru stāstīja otrā seminārā, kuru vadīja Rīgas skolēnu domes konsultante B.Vārna.

Katrai skolai bija jāizveido postprezentācija par savu skolas Jauniešu pašpārvaldes darbu. Tie tika vērtēti un pārējiem bija iespēja aplūkot citu pašpārvalžu darbības atspoguļojumu.
Pēc pusdienām un diviem semināriem visi pulcējās kopā uz radošo darbnīcu „Līmējam kopā”, kur katra semināra komanda prezentēja jaunās zināšanas un izspēlēja spēles ar publiku. Visiem tika pasniegta dāvana - muzikāls priekšnesums no  Jelgavas grupas  TIRKIZBAND ,  atraktīvi uzstājās basketbolists un intelektuālās spēles jauniešiem „Sekotāji” vadītājs,R.Zeltiņš, kas lika skaļi smieties visai zālei. 
Forumā piedalījās  133 skolēni un 38 pedagogi - konsultanti no 39 Zemgales reģiona vispārizglītojošajām izglītības iestādēm.

« Atpakaļ