Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2012-12-04 07:08

Metodiskā diena Lietuvā

No š.g. 30.11. – 1.12. Jelgavas novada Neklātienes vidusskolas vadības komanda piedalījās andragoģijas (zinātne par pieaugušo izglītības procesu, tā mērķiem, organizāciju, metodēm, ievērojot tādas pieaugušo mācīšanas un mācīšanās īpatnības) pieredzes apmaiņas pasākumā Šauļu pieaugušo skolā un Kauņas pieaugušo izglītības centrā. Vizītes laikā dalībnieki tika iepazīstināti ar pieaugušo izglītības struktūra Lietuvā, tās saistību ar Eiropas Savienības pieaugušo izglītības politiku, neformālās izglītības un tautas amatniecības pieredzes nodošanas pamatiem.

Apmeklējot skolas, tika apskatīti arī interesantie abu skolu muzeji. Kauņas pieaugušo izglītības centrā tika apmeklēta arī bērnu grāmatu no dažādiem laikiem izstāde, kurā viena nodaļa bija veltīta arī latviešu literatūrai.

Abas puses izteica vēlēšanos turpināt sadarbību un nākamo tikšanās reizi organizēt jau Jelgavā, kad Lietuvas skolu kolēģi tiktu iepazīstināti ar Neklātienes vidusskolas darbu tālmācībā un e-klasē, bet kolēģi no Kauņas novadītu lekciju par andragoģijas metodēm un tās attīstīšanu.  

« Atpakaļ