Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2012-04-23 11:27

NordPlus projekta dalībnieku vizīte Jelgavas novada Neklātienes vidusskolā

NordPlus projekta „How to help students with special needs” ietvaros, no š.g. 16. līdz 19. aprīlim pie mums viesojās projekta dalībnieki no Oulu (Somija) un  Tallinas (Igaunija).

Vizītes laikā mēs dalījāmies pieredzē ar projekta dalībniekiem, kā mēs skolā palīdzam izglītojamajiem ar dažādām vajadzībām. Ciemiņus iepazīstinājām ar skolas palīgpersonālu, jauniešu pašpārvaldi, parādījām, kā mēs cenšamies un palīdzam mūsu izglītojamajiem, kuriem ir kādas īpašas vajadzības.  Viesi arī piedalījās skolas metodiskajā dienā Centra konsultāciju punktā, kas viņiem likās ļoti interesanta.

Lai viesiem būtu lielāks priekšstats par izglītojamo ar īpašām vajadzībām iespējām Jelgavā, mēs aizvedām projekta dalībniekus un Sabiedrības Integrācijas pārvaldi, kur par tās darbību mums pastāstīja pārvaldes vadītāja Rita Vectirāne. Pēc tam ar ciemiņiem devāmies uz Zemgales reģiona kompetenču attīstības centru, kurā mūs sagaidīja un par centra darbību pastāstījā direktores vietniece Skaidrīte Bukbārde.

Projekta dalībnieki atzina, ka šādu centru darbība ir ļoti vajadzīga un svarīga arī izglītojamajiem ar īpašām vajadzībām.

Projekta vizītes laikā mēs arī vēlējāmies viesiem parādīt mazu daļiņu no mūsu novada skaistajām vietām un tādēļ devāmies ekskursijā uz Tērvetes dabas parku.

Gan viesi no Somijas, gan viesi no Igaunijas atzina, ka vizītes laikā viņi ir ieguvuši jaunu pieredzi, idejas un, protams, daudz pozitīvu emociju.

Jau š.g. novembrī  notiks nākamā projekta vizīte Tallinā, Igaunijā, kad mēs dosimies uz kaimiņvalsti, lai iepazītos ar viņu metodēm un iespējām, kā palīdzēt izglītojamajiem ar īpašām vajadzībām.

 D. Gabrāne

« Atpakaļ