Par skolu

Bērnu aizsardzības likums Jelgavas novads uzdevumi.lv jaunatne jaunatneslietas E-klase Tālmācība tavatalmaciba.lv Erasmus+

Ziņas

2011-05-17 08:16

Mācību ekskursija uz Augstāko tiesu

16. maijā Svētes konsultāciju punkta izglītojamajiem bija iespēja piedalīties ekskursijā uz Augstāko tiesu. Ekskursijas ietvaros jaunieši tikās ar senatori un iepazinās ar tiesas struktūru. Pēc lekcijas izglītojamie turpināja sarunu ar senatori un saņēma atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem , jauniešiem bija arī iespēja izteikt savu viedokli par dažādiem ar tiesu saistītiem jautājumiem. Aktīvākie šeit bija Jānis Dubrovskis un Santa Dambrovska. Pēc lekcijas izglītojamie devās uz Augstākās tiesas muzeju, kur iepazinās ar tiesas vēsturi Latvijā. Šis muzejs nav iekļauts muzeju asociācijā un tajā iekļūt var tikai apmeklējot Augstāko tiesu. Interesanti bija apskatīt tiesneša amata rīkus, kā arī vēsturiskas fotogrāfijas par tiesu veidošanos Latvijā un tās attīstību līdz mūsdienām. Jauniešiem bija iespēja uzzināt par dažādām ar tiesu darbu saistītām problēmām, par kurām līdz tam bija nepareiza izpratne.

Pēc muzeja apskates jaunieši tika iepazīstināti ar krimināllietu izskatīšanas tiesas sēžu zāli . Preses sekretāre pastāstīja par interesantākiem gadījumiem tiesu praksē un izglītojamajiem atļāva ieņemt tiesneša vietu, tādējādi iejūtoties tiesas procesā. Vēl tika apskatītas dažas citas tiesas telpas un ekskursija noslēdzās. 

« Atpakaļ